Как да изберем килим

Как да изберем килим
Снимка: Thinkstock

Дори и най-малкият детайл в обзавеждането може да се превърне в "препъни камък" за функционалността на жилището ни, ако не знаем как да действаме. Затова ето и няколко съвета, свързани с избора на килим.


* Основният момент е да преценим помещението и останалите елементи от интериора. Замислете се дали ще позиционирате килима в частта от пода, където се стъпва по-често. Ако имате малки деца и домашни любимци, това допълнително ще доведе до по-бързото захабяване на материята на килима.

* Съобразете вида на килима според различните стаи. Логично за антрето подберете по-практична и лесна за почистване мокетена материя (заради постоянното влизане с външни обувки), а за холните и спални пространства биха отивали и тъкани килими с по-дълъг или къс косъм. Колкото по-мека и пастелна на цвят е материята на килима, толкова по-лесно ще създадете уют у дома.

* Белият килим може и да е "легнал на сърцето ви", но тази най-светла багра е доста непрактичен избор за цвят на килим, особено ако сте с деца вкъщи или често каните гости, защото и най-малкото петънце ще остави явен отпечатък върху килима.

* Мокетените килими и пътечки с тяхното лесно почистване ги прави подходящи за по-заетите семейства, които искат да си спестят от времето за домакинска работа.

* Купуването на качествен килим може да се окаже сериозна инвестиция, така че не бързайте с действията. Проверете поне няколко магазина и сравнете цените заедно с предлагания асортимент, за да направите най-правилния интериорен и финансово изгоден избор.

Как да си направим пухкав килим

Как да премахнете следите от мебели върху килима

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти