Звездите са щедро ухажвани от модните дизайнери

Бионсе и сестра й Соланж уважиха дефилето на Вера Уонг, състояло се през септември миналата година в Голямата ябълка
Снимка: Getty/Guliver

Така както всички притаяват дъх какви нови и още по-провокативни дизайнерски творения ще се разходят по подиума на поредното класно ревю в някоя от модните столици, по същия начин сред най-обсъжданите акценти на подобен тип събития си остават окупираните от подбрани особи първи редове на топ дефилетата.

Там най-често ще забележим модни редактори, стилисти, фотографи и критици, а също и доста разпознаваеми лица от световния шоубизнес. Разбира се, колкото по-нашумели са твоите гости, толкова по-сигурно е, че престижът на марката ти ще остане непоклатим. Да, обаче това звездно присъствие се примамва не толкова с моден нюх, колкото чрез крупни суми пари, по думите на 65-годишната французойка Никол Фари, която също е дизайнер на дрехи.

Според нея повечето популярни лица получавали десетки хиляди британски лири от модните къщи, само за да се появят на конкретно тяхно ревю.

"Това е толкова непрофесионално, аз никога не бих направила подобно нещо, защото го смятам за глупаво", допълва Фари. Тя разказва, че медиите все по-често показват не самите тоалети, а звездните особи, които са присъствали на даденото модно шоу.

Тези похвати са печеливши трикове, с които няма как да се наредиш в края на опашката по забележимост, а без това предлатено звездно присъствие никак не е изключено да се случи и обратното, имайки предвид, че в една седмица на модата се провеждат над 100 ревюта и всеки се бори за най-доброто медийно отразяване.

На провелата се преди броени дни Седмица на модата в Лондон бяха забелязани номинираната за "Оскар" Мишел Уилямс и набралата слава напоследък американска певица Лана Дел Рей, но и двете не бяха открити за коментар по темата.

"Тази практика със заплащането на известни личности, които да присъстват на определено дефиле или парти не се прилага от вчера, но нали не мислите, че някой би дръзнал да посочи брандове изнаменитости, участващи в такъв тип материални схеми", разказва Ема Уайтхеър, която е изтъкнат британски пиар агент.

По-богатите модни лейбъли плащат пътуванията, хотелския престой, храната и дрехите на своите звездни гости, особено ако говорим за ревюта в Щатите, а в редица медии на Острова дори излязоха конкретни суми, започващи от 63 хил. лири нагоре, с които преспокойно може да се застраховате, че от вашия първи ред ще изгреят лицата на персони като Бионсе или Риана.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти