Edna жена с нестихващ талант и голямо сърце: Сандра Бълок на 58

Сандра Бълок
Снимка: Getty

Сандра Бълок е родена в Арлингтън, Вирджиния, предградие на Вашингтон, окръг Колумбия. Баща ѝ Джон Бълок служи в армията на Съединените американски щати, майка , Хелга Г. Майер е немска оперна певица и учител по музика. Двамата се срещат в Нюрнберг, Германия, докато бащата на Сандра е командирован там. 

Като дете Сандра Бълок често придружава майка си при нейните оперни представления. По тази причина тя прекарва първите дванадесет години от живота си предимно в Нюрнберг, където остава с леля си и баба си и учи немски език. Семейството ѝ живее известно време и в Залцбург и Виена (Австрия).

След това Бълок се мести в САЩ и учи в гимназия Вашингтон-Лий в Арлингтън, където е мажоретка и участва във всички училищни театрални представления. След като се дипломира в гимназията през 1982 г., започва следването си в Университета в Източна Каролина в Грийнвил, със специалност драма. Дипломира се през 1986 г.

Силна и сияйна: Сандра Бълок през годините

След дипломирането си се мести в Манхатън и работи като чистачка, барман, сервитьор и гардеробиер, също така във фризьорски салон за кучета, по време на прослушвания за роли.

Сандра Бълок става филмова звезда в края на 1990-те години с участието си във филмите „Докато ти спеше“ („While You Were Sleeping“, 1995) и „Мис таен агент“ („Miss Congeniality“, 2000) – и за двата филма получава номинация за Златен глобус в категория Най-добра актриса в мюзикъл или комедия.

Бълок получава 11 милиона долара за участието си в „Скорост 2: професионалистите“ („Speed 2: Cruise Control“, 1997), в които се съгласява да играе, за да подкрепи собствения си проект „Надежда за обич“ („Hope Floats“, 1998).

► Историята на едно 27-годишно приятелство: трогателният жест, който Киану Рийвс прави за Сандра Бълок

По-късно получава 17,5 милиона долара за „Мис таен агент 2: Прекрасна и опасна“ („Miss Congeniality: Armed and Fabulous“, 2005).

Сандра Бълок е избрана от списание „People“ за един от 50-те най-красиви хора на света през 1996 и 1999 г. и е класирана на 58-о място в класацията на списание „Empire“ – Топ 100 филмови звезди на всички времена.

сандра бълок
Снимка: Getty

Ето и няколко любопитни факта за Сандра, които вероятно не сте знаели за нея:

Сандра е била най-обсъжданото име за ролята на Маги Карпентър от хитовия „Булката беглец” през 1999 г., но след това я получава „хубавата жена” - Джулия Робъртс.

Въпреки че много обича конете, докато се снима във филма „Двойно преследване” („Two If By Sea”), актрисата разбира, че е алергична към тях.

Сестра ѝ е известен във виртуалното пространство пекар. Джесин Прадо си има блог на име „Изповедите на един магистър пекар”, в който редовно споделя своите рецепти, а вече си има и сладкарница в градчето Монпелие, Върмонт, САЩ.

„Едва когато пораснах, станахме наистина близки“: коя е Жесин, по-малката сестра на Сандра Бълок

Лош ли е денят ви? Може би Сандра щеше да ви помогне, тъй като съучениците й в гимназията й гласуват титлата „По всяка вероятност ще озари деня ви”.

сандра бълок
Снимка: Getty

Лъвицата силно вярва в значимостта на безопасността. Дотолкова, че сама проектира дизайн за специални предпазни колани, така че домашните й любимци – осиновените кучета Попи и Ръби да се возят сигурно в колата й. Между другото Попи е трикрак, а Ръби двукрак.

Сандра Бълок е известна с филантропската си дейност. Тя дарява 1 милион долара на жертвите от земетресението в Хаити. Същата сума дарява и на жертви от цунами в Азия. Освен това работи и за подобряване на жилищата в Ню Орлианс след урагана Катрина, но рядко говори за тези си дейности.

сандра бълок
Снимка: Getty

През 2000 г. холивудската красавица била толкова отдадена на ролята си на клиничен пациент във филма „28 дни”, че решила да прекара известно време в рехабилитационен център, за да научи повече за тази действителност.

Въпреки че Сандра се развежда след 5-годишен брак, някога се е изказвала доста крайно на тема семеен живот: „Винаги съм била много скептично настроена към брака, тъй като искам да го направя само веднъж и да бъде завинаги.” Актрисата има две осиновени деца - момче и момиче.

► От един кошмар в друг: Сандра Бълок и бракът, който я спасява, но и ранява

Сандра Бълок и бившия ѝ съпруг Джеси Джеймс

Тя не винаги е получавала лесно ролите си. Например за ролята си в телевизионния сериал „Работещо момиче”, който има само един сезон през далечната 1990 г., тя се явява цели 5 пъти на кастинг.

Сандра Бълок използва акупунктура като метод за отслабване. Освен това, говори перфектен немски, тъй като майка ѝ е германска оперна певица и учителка.

„Той е светец“: Как Сандра Бълок откри истинската любов, която заслужава

А в галерията ни можете да видите нашата специална галерия с любимите моменти от живота на Сандра Бълок в 37 снимки:

Любимите моменти от живота на Сандра Бълок в 37 снимки

>>> За още полезни статии изтеглете нашето мобилно приложение ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти