Защо новината за третото дете на Кейт Мидълтън разгневи жените в цяла Великобритания?

Защо новината за третото дете на Кейт Мидълтън разгневи жените в цяла Великобритания?
Снимка: Getty/Gulliver

Безспорно щастливата новина за новия кралски наследник вече обиколи света и повечето хора се радват, че принц Уилям и Кейт Мидълтън очакват бебе номер три, но се оказа, че има и хора, които са гневни от ситуацията.

Новината за бременността на Кейт Мидълтън може би дойде в неподходящото време, в момент, в който политическата партия на Торите реши да не дава правителствени помощи за семейства с три или повече деца.

Гражданите на Великобритания се изправят срещу кралското семейство и подигравателно обсъждат, че само те имат привилегията да отглеждат по три деца, докато обикновените хора с повече деца едва свързват двата края и не могат да имат по-голямо семейство, дори и да искат, защото не получават никаква финансова помощ.

Като изключение от това правило са само по-специални случаи, когато третото дете се е появило заради изнасилване или проблемна връзка с партньора, когато майката не е имала контрол над ситуацията.

Откакто стана ясно, че Кейт Мидълтън чака трето дете, коментарите по този спорен закон валят един след друг:

Ако Кейт Мидълтън беше бедна, нямаше да получи никакви държавни облаги след раждането на третото си дете. Но ние все пак продължаваме да даваме милиони годишно на това кралско семейство.

Някои семейства няма да получат обезщетение за третото си дете, освен ако майката не докаже, че е била изнасилена, но Кейт може да има безброй деца.

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти