Дженифър Гарнър разкри защо е забранила социалните мрежи на децата си

Дженифър Гарнър призна каква е причината да забранява достъпа на децата си до социалните мрежи, като разкри още как е успяла да ги убеди да приемат решението ѝ.

Вчера 50-годишната актриса беше гост в Today и разказа, че е предизвикала своите тийнейджъри да ѝ докажат, че социалните медии могат да бъдат полезни за тях.

„Просто казах на децата си: „Покажете ми статиите, които доказват, че социалните медии са добри за тийнейджърите, и тогава ще си говорим“, обясни Гарнър, която има три деца от бившия си съпруг Бен Афлек: момичетата Вайълет, на 17, и Серафина Роуз, на 14, както и 11-годишния Самуел.

Тя добави, че е изискала от трите си деца „научни доказателства, които да оборят информацията, която аз имам“ и според която социалните мрежи са вредни за подрастващите.

Що се отнася до това как тримата се справят без социални медии, Гарнър призна: „Най-голямата ми дъщеря ми е благодарна.“

Дженифър Гарнър
Снимка: Getty

Актрисата поясни, че само времето може да покаже дали ще промени мнението си относно двете по-малки деца.

Дженифър, която предпочита да пази личния си живот далеч от медийния интерес, и преди е признавала, че е против появата на децата си онлайн.

През 2019 г. тя сподели защо на (тогава) 13-годишна Вайълет не е било позволено да си направи профил в Instagram.



Тревожа се, че всички деца трябва да се справят с този нов натиск“, каза Гарнър в епизод на „Следващият въпрос с Кейти Курик“. „Дъщеря ми е в училище само за момичета и това е огромен проблем.“

Тогава Дженифър не скри, че не ѝ е лесно да действа против волята и молбите на децата си, но вярва в убежденията си.

„Просто казвам: „Когато можете да ми покажете проучвания, според които тийнейджърките са по-щастливи, използвайки Instagram, отколкото обратното, тогава можем да проведем някакъв разговор“, добави тя. „Но не виждам нищо положително за вас там.“

Вместо да си правят собствени профили в Instagram, Гарнър предлага на децата си да разглеждат социалната мрежа заедно с нея чрез личния ѝ профил.

Въпреки че актрисата е активна Instagram, където има повече от 14 милиона последователи, тя очевидно има своите резерви към влиянието на социалните мрежи.

Освен това е признавала, че се е присъединила към платформата неохотно и създава съдържание според собствените си разбирания.

По нейни думи причината да си направи профил е нейната компания за органични бебешки храни.

„Направих това, което смятах за правилно за мен“, обясни още Дженифър.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти