Задържаха Жерар Депардийо заради сексуален тормоз

Според съобщение на Агенцията Франс прес, френската полиция призовава на разпит кинолегендата Жерар Депардийо по подозрения за сексуално посегателство срещу две жени. Предполага се, че актьорът е нападнал първата жена по време на снимките на филма "The Green Shutters" през 2021 година, докато втората твърди, че е била жертва на неговите неуместни действия по време на снимките на филма от 2015 година „Le magician et le Siamois“.

Според обвиненията на първата жена, която е част от екипа на филма, Депардийо я е атакувал, като я е сграбчил и опипвал, докато напускала снимачната площадка в частен хотел в Париж. Тя заявява, че актьорът е правил неприлични коментари и се е държал неуважително към нея, преди да бъде спрян от неговите бодигардове.

От своя страна, втората жена твърди, че е била обект на сексуални забележки и непристойни действия от страна на Депардийо по време на работата си като асистентка на снимачната площадка на друг филм. Тези обвинения нарастват на фона на вече повдигнатото обвинение за изнасилване срещу актьора и множеството твърдения за сексуални посегателства от страна на Депардийо от страна на повече от 10 жени.

Това не е първият път, когато името на Жерар Депардийо е свързано с обвинения от подобен характер. През 2020 година актрисата Шарлот Арнолд го обвини в изнасилване, а друга актриса, Хелен Дарас, подаде жалба за сексуално посегателство през миналата година. Досъдебното производство в тези случаи, обаче, е прекратено поради изтекла давност.

Жерар Депардийо, роден на 27 декември 1948 година в град Шатору, Франция, е известен като един от водещите актьори на френското и световно кино. Той е участвал в над 140 филма през кариерата си, а неговата семейна връзка също е в киното, като и двете му деца, Жули и Гийом, също са актьори.

В последните години името на Депардийо често е асоциирано с политически и социални контексти. През 2012 година той обявява намерението си да се откаже от френското си гражданство в протест срещу въвеждането на извънреден данък за най-богатите френски граждани. След това той придобива руско гражданство по специален указ на руския президент Владимир Путин. През 2022 година Депардийо остро осъжда руското нападение над Украйна и обещава да подкрепи украинците чрез средствата, които ще получи за своите концерти в Париж.

Ситуацията около Жерар Депардийо поражда сериозни въпроси относно сексуалното насилие и злоупотребата с властта в различни сфери на обществото, включително и в развлекателната индустрия. Този случай подчертава необходимостта от по-стриктни мерки за предотвратяване на сексуалното насилие и защита на жертвите.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти