За любовта и брака с Ива Екимова

Ива Екимова
Снимка: Явор Иванов

Звездата на Ива Екимова изгрява преди двайсетина години в телевизионно шоу. Участва като едно от "Момичетата на късмета", а днес се чувства - жена с късмет. Всеотдайна, енергична и изключително емоционална, тя има ПР агенция, автор е в "Колонката на" Edna.bg, телевизионен водещ, а също и университетски преподавател.

За миг не спира да се надбягва с мечтите си - както в професионален, така и в личен план. Зодия Риби, Ива е с два брака зад гърба си, а напоследък в пространството упорито се говори и за предстоящия ѝ трети.

Ива, много ти отива да си булка! Откри ли идеалният мъж?
Сладък въпрос. Кога си сигурен, че си открил идеалния човек? А най-важното е какво точно ще прави в живота ти. Струва ми се, че партньорството е важно от гледна точка на хармонията, разбирателството, уважението и взаимността. Не допускам да има идеални хора, защото в очите на всеки човек, другият е различен. Ако аз харесвам някого, за другиго той може да е неприятен.

Вярваш ли в любовта?
Разбира се. Ако не вярвам в любовта, навярно сърцето ми няма да съществува.

А в късмета?
Определено, въпреки че късметът е нещо, което възпитаваме и предизвикваме до голяма степен, посредством нагласата си към него.

Какво е важно според теб в един брак?
Споделянето, емпатията, способността да се поставиш на мястото на другия.

Ако сложиш на везните съжителство с брак или без брак - къде ще наклони стрелката?
Бих искала да ти кажа съжителство без брак, но не мога да си кривя душата. Всяка жена иска да се види булка. Някои не спираме след първия път! Въпреки двата ми брака и по-късно едно съжителство много подобно на брак, съм по-скоро убедена, че подписът и Менделсон избледняват и отшумяват, но остават нещата, които преодолявате заедно, забравили наздравиците и танците в сватбения ден.

Мислиш ли, че „Любовта на мъжа минава през стомаха“?
Не, категорично! Мисля, че любовта и на мъжа, и на жената минават през сърцето, загнездва се в душата и покълва в живота на децата.

Наскоро ти се раздаде толкова всеотдайно като ПР за откриването на нов сватбен бутик, че дори влезе в образа на булка, а в живота наистина си била. Какви са твоите спомени за двете сватби, за избора на роклите и как си представяш една нова, ако се омъжиш отново?
Новата ми рокля е приказна, с дъх на Грейс Кели, оттенък на Джаки Кенеди и привкус на Кейт Мидълтън. Роклите, с които съм встъпила в предишните си бракове са били актуални към онзи специален момент. И двете ми сватби бяха забележителни и много емоционални. Сега знам, че каквато и да е, ако ми е писана следваща сватба – трябва да е специална и задължително последна.

Още на сватбена тематика:

Карамел и орхидея за булките на лятото
Да изберем сватбена рокля според фигурата ни
Елегантни и свежи идеи за булчинска рокля
За булките, етикета и ръкавиците

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти