За булките, етикета и ръкавиците

За булките, етикета и ръкавиците
Снимка: Thinkstock

Булчинската рокля изглежда особено елегантно в съчетание с ръкавици. Младоженката излъчва аристократизъм, стил и очарова всички. Преди няколко века нито една светска дама не излизала навън без два елемента – шапката и ръкавиците.

Бялото лице и нежните ръце били толкова привлекателни, колкото днес красивите крака и тънката талия. Затова момичетата от ранните си години се грижели за тези прелести. Сега ръкавиците по-скоро имат за задача да привличат погледите.

Как обаче да ги подберете така, че да се съчетават идеално с тоалета ви?

За вида им не е нужно да се опирате на модата. Всичко зависи от типа на роклята ви и официалността на сватбата.

Ако тоалетът ви е такъв модел, че раменете ви са разголени, дългите ръкавици са уместни. Те са особено подходящи и за по-пълнички младоженки – визуално удължават ръцете.

Дреха с къс ръкав може да комбинирате с ръкавици до лактите. Съвсем късите модели, стигащи до китката, правят ръката по-тънка. С рокля с дълъг ръкав по-добре забравете за този аксесоар. Дължината на ръкавицата расте и с нивото на официалност на тържеството – колкото по-строго е, толкова по-обемна е тя.

Носите ли този атрактивен аксесоар, нужно е да обмислите момента с поставянето на пръстена. Вариант е да свалите ръкавиците по време на церемонията и да ги оставете на кумата.

Можете да поставите бижуто и директно върху този детайл от тоалета. Уверете се обаче, че халката няма да се закачи за бродерията и да предизвика неприятни емоции.

Има няколко момента, в които задължително ще трябва да свалите ръкавиците. Приветствията на гостите не са повод за това. Направете го при съприкосновението с храната – когато похапвате, чупите питата или режете сватбената торта. Във всички останали случаи имате пълното право да останете с ръкавици.

Моделите без пръсти са едно добро решение за сватбената церемония. Те са достъпни в различни стилове и материи и са доста удобни при размяна на пръстените. С тях може да останете по време на цялото тържество, дори и зад масата. Такива модели обаче не топлят ръцете през зимния период.

Предприемчивите младоженки могат да се спрат на друг вариант. Снабдете се с два чифта ръкавици, единият от които закрива пръстите. Носете го навън, за да не премръзнат ръцете ви. Преди официалната церемония сменете този чифт с официалния.

Ако ръкавиците са украсени по някакъв начин, те трябва да са в тон с обиците и колието. На фона на тоалет в строг стил перлите или пайетите ще изглеждат неуместно.

На класическата сватбена рокля ще отиват подобни акценти. Ако дрехата ви е оформена с волани или панделки, умалено подобие на този елемент е допустимо и върху ръкавиците. В последно време за особен шик се смятат украшения от малки висулки с играчки, подкови, сърчица или пеперуди.

За булките на зимата

Галерия, посветена на модата при сватбените рокли за зимния сезон можете да видите ТУК.

Независимо от студените дни този сезон, красотата на булчинската рокля се разкрива от ефирни материи, женствено открити рамене и романтични акценти. Лице на зимния брой на сп. "Булка" е Ана Пападопулу, облечена в рокля от брюкселска дантела в японски стил, в актуалния за сезона цвят визон на дизайнер Нури Димитрова.

Фотосесията Inspiratrion представя образа на зимната булка - класиката в бяло триумфално се завръща, заедно с подчертаната индивидуалност, малките детайли и аксесоарите. 

За перфектната празнична визия списанието ви разкрива кои са най-новите козметични изкушения, какво е посланието на парфюмите и няколко истории с ароматно вдъхновение, а френски стилист съветва какъв да бъде изборът на подходящи прическа и грим.

В броя ви очакват идеи за сватбената декорация, тортата, подаръците и как да организирате тържество, за което после дълго да се говори. От рубриката "Булки споделят с "БУЛКА" 20 истории ще вдъхновят булките на 2014-та.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти