От "Шанел" превърнаха модния подиум в кабина на самолет

Синият нюанс бе основен акцент сред тоалетите от последната колекция на Шанел
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Модна къща "Шанел" "издигна" публиката високо в небето, представяйки пролетната си колекция висша мода в зала, чиито интериор приличаше досущ на пътнически самолет. Събитието се състоя във втория ден (24 януари) от Седмицата на висшата мода във френската столица, а преобладаващ цвят сред дрехите бе синият.

"Стюардеси" преминаха по централната пътека, предлагайки шампанско на дошлите гости и журналисти, а сред тях се открояваше и главният редактор на американското издание на списание "Вог" (Vogue) Ана Уинтър.

"Обичам самолета. Струва ми се, че няма нищо по-успокояващо от него. Пътниците са се съсредоточили в екраните си, не звънят телефони, всичко е блажено спокойно", допълни ексцентричният 78-годишен главен дизайнер на "Шанел" Карл Лагерфелд.

За създаването на своята нова колекция той е използвал над 154 нюанса на синьото, а моделите се отличаваха с бухнали ръкави, прави силуети и ниска талия.

"Синьото е цяла палитра само по себе си, това е цветът на въздуха, на небето или очите на малка котка", сподели Лагерфелд.

Първата показана дреха на "Шанел" представляваше рокля в наситено синьо с дължина над коляното, къси ръкави и дълбоки джобове. Последваха няколко дневни костюма, съчетани с пайети.

Накрая не бяха пропуснати и вечерните рокли, украсени с пищна бродерия и инкрустирани бижута, а финалният тоалет по традиция бе сватбеният, който се оказа рокля с изцяло бродиран корсет и ледено син воал до коляното.

Още снимки от Седмицата на висшата мода в Париж може да видите ТУК и ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти