Време за четене: „Изкуството да говорим“ или как да се справим с всяка поява пред публика

публика книга
Снимка: iStock

Изявите пред публика често са свързани с притеснения за това в каква светлина ще се представим пред хората, но и дали ще успеем да ги убедим в своята идея. Голяма част от влиянието върху отсрещния зависи не от думите, а от поведението ни.

Умението да говориш пред хора е цяло изкуство, но може да бъде овладяно с малко повече усилия. На това ни учи и новото издание на българския пазар „Изкуството да говорим“.

публика книга
Снимка: Locus Books

Книгата е безценен сборник от съвети, похвати и техники за овладяване на стреса преди публична изява, независимо дали става въпрос за реч, презентация или работна среща. Включените примерни речи и истории за преразказване ще улеснят подготовката ви, а богатият опит и свежият хумор на авторът на „Изкуството да говорим“ – Гревил Джанър, ще ви убедят, че с правилната нагласа можете да се справите блестящо с всяка поява пред публика.

Гревил Джанър е британски политик с дългогодишна кариера, адвокат и писател. Изтъкнат оратор с богат опит и основател на JSB Group, Джанър е автор на над 60 книги. Обучил е хиляди хора в изкуството на успешните комуникации и презентационните умения.

Вижте тук как може да спечелите книгата с играта на Edna и издателство Locus Books >>>

***

„Тази книга предлага точно това, което сочи заглавието – универсален и подробен наръчник за ораторство и практическа реторика; за малки и големи аудитории, за официални и неофициални случаи. Както при всяко изкуство, съществуват техники и умения, които да усвоите и развиете. Ако следвате съветите в тази книга, ще си спестите много усилия, както и много страдания на вашите слушатели и събеседници.

Горещо препоръчвам раздела „Истории за преразказване”. Хуморът е солта на ораторството и цитатите са напълно приложими. 
Ако колегите ми от парламента бяха прочели тази книга, предполагам, работата ми би била по-лека.“ – Почитаемият Майкъл Мартин, член на Парламента, говорител на Камарата на общините

„Гревил Джанър е виден парламентарист. С удоволствие прочетох книгата му. Убеден съм, че и с вас ще е така.Гордън Браун, политик, бивш министър-председател на Великобритания

„Думите в голямото общуване имат стойността на дела. А за делата си човек трябва да се подготвя. Книгата на Гревил Джанър ни учи не само че говоренето е изкуство, а и на това как изглежда работилницата на словото. Колкото по-навътре се навлиза в съдържанието, толкова по-голяма става изненадата, че сериозните постижения се реализират с малки и прости стъпки, с обикновени, но натоварени със заряд думи.“ – Георги Коритаров, журналист

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти