Специално

14-годишна мистерия: как смъртта на Британи Мърфи накара света да заподозре немислимото

На 20 декември 2009 г. 32-годишната Британи Мърфи е открита мъртва в банята на дома, който споделя с майка си и своя съпруг.

Новината шокира и натъжава целия свят. А после възникват въпроси, свързани с обстоятелствата, довели до внезапната ѝ смърт. Те така и не получават категоричен отговор, но карат мнозина да подозират нещо, което е толкова ненормално и жестоко, че не бихте повярвали, че може да е истина.

В богатата Видеотека VOD – част от ТВ платформата на EON открихме биографичния филм „Историята на Британи Мърфи“, който по емоционален и интригуващ начин разказва за едно малко момиче от Атланта, което мечтае да покори Холивуд.

Това е една тъжна, но искрена история за успеха, която разкрива истинското лице на кино индустрията – бизнес, който понякога съсипва животи.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM тук.

Звездата на Британи на големия екран изгрява с хита „Баровки“ и успехите след това продължават с „Луди години“, „Нито дума“, „Бракувани“ и „Осмата миля“.

Още в началото обаче продуценти ѝ казват, че не е достатъчно красива и слаба за главни роли и ще продължават да я наемат само за образа на „грозното момиче“. Тези комплекси оказват пагубно влияние върху психиката и здравето на Британи.

Тя отслабва драстично, става изкусителна блондинка, снима се в касови филми, излиза с Аштън Кътчър – мечтата на всяко момиче, нали?

Британи Мърфи
Снимка: Getty

Е, „Историята на Британи Мърфи“ разкрива каква е цената на тези успехи. Холивуд, който оказва натиск Британи да се промени по правилата на индустрията, я отхвърля. Появяват се слухове за злоупотреба с наркотици, анорексия и лошо поведение на снимачната площадка.

Всичко това я тласка към прибързан брак с човек, когото повечето ѝ близки смятат за използвач и манипулатор.

Британи Мърфи
Снимка: Getty

„Историята на Британи Мърфи“ проследява пагубното влияние, което Саймън Монджак, британски сценарист и режисьор, оказва върху Британи в последните две години от живота ѝ. В галерията разказваме за странната връзка на актрисата с нейния съпруг, както и за ужасяващите предположения, свързани със загадъчната ѝ смърт: 

Ужасяващите теории за смъртта на Британи Мърфи

Внушителна видеотека в удобно за вас време с VOD:
Просто натиснете VOD – част от абонаментите пакети на EON, на вашето дистанционно. Можете да търсите, преглеждате и подреждате заглавията според вашите интереси и предпочитания. Те са удобно разпределени в отделни жанрове. Каталогът се обновява непрекъснато, така че никога няма да скучаете. Филмовото удоволствие е гарантирано!

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти