Уроците за живота от edna очарователна бунтарка - Вивиан Уестууд на 80!

вивиан уестууд
Снимка: Getty/Gulliver

Вивиан Уестууд е една от най-емблематичните модни икони на нашето време - дизайнер, активист, личност!

С каквото и да се захване Вивиан, се превръща в кауза за нея и за всички нейни последователи. 

Моделите на дизайнерката стават все по-екстравагантни, а социалната ѝ ангажираност - все по-активна. 

Днес искаме да ви запознаем с уроците на живота, които тя е събрала през годините, за да ги сподели с всички нас:

Искай невъзможното. Винаги!

Вдигни летвата над всички останали. Никой не ми е казал, че ще съм това, което съм. Аз и не чаках това. Просто винаги съм знаела, че съм родена да бъда необикновена.

Приеми обстоятелствата

За мен животът е непрекъснато преминаване през различни етапи. Наясно съм, че всичко има начало и край. Срещаш някого и той те прецаква, не си допадате. Стискате си ръцете и продължаваш напред. Това не е твоят човек, колкото и да се тръшкаш.

вивиан уестууд
Снимка: Getty/Gulliver

Не бъди моралист

Оу, най-страшните. Трудно ми е да общувам с моделки, журналистите са досадни, снобарите са скучни, гейовете ме дразнят, съучениците ми са вече превъртели, но моралистите са най-страшни. Моралът е неприличен като средния пръст. Всички го размахват като нещо не им е наред.

Уроци по стил от 16 вдъхновяващи дами

Не отлагай

Не спирам, не почивам, не отлагам. Утре може да припадна в колата или да се удавя във ваната. Затова днес трябва да свърша някоя глупост.

Не съжалявай

Никога не гледай назад, никога не искай да върнеш времето. Аз не обичам историята, тя и без това е написана по хиляди страници. Моето време никога не е било, то винаги е.

вивиан уестууд
Снимка: Getty/Gulliver

Не се страхувай

Страхът няма да те спаси от гадостите, само ще придаде по-гаден вкус на обяда ти преди да се върнеш в офиса и да разбереш, че ще те уволнят.

Не пести

Харчи толкова, колкото имаш. Пестенето е като да бъдеш мишка в ресторант. Имаш достатъчно храна около себе си, но все пак си мишка. Не е нужно да ви обяснявам.

вивиан уестууд
Снимка: Getty/Gulliver

Пътувай

Моите пари са в къщи, в дрехи, във вечери, дори и във фалшиви приятелства. Но моето богатство е в пътуванията. Не бих могла да ви разкажа за тях. Да не би да искате да го получите наготово?

Любовта винаги трябва да е лесна

Никога не съм правила усилия, за да получа любов. Защото ще получа трофей. Любовта трябва да е лесна и да идва сама. Другото е преследване и изнасилване, което завършва със самоубийство или в най-добрия случай с рецепта за по-силни успокоителни.

Обичай се

Дано тази любов да не бъде несподелена. Защото тя е най-голямата. Обичай се, глези се, разхождай се гола, гледай се с часове пред огледалото.

Снимка: Getty/Guliver

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти