Вековните традиции при коронация, които крал Чарлз ще наруши

Коронацията на крал Чарлз III ще се състои в събота, 6 май 2023 г., в Уестминстърското абатство в Лондон.

Кралят ще бъде коронясан заедно със съпругата си Камила, кралицата-консорт. Събитието представлява както символична религиозна церемония, по време на която суверенът е коронясан, така и физическият акт на поставяне на корона върху главата на монарха.

Припомнете си тук >>> Най-важното за коронацията на крал Чарлз Трети

Церемонията формализира ролята на монарха като глава на Англиканската църква и отбелязва прехвърлянето на неговата титла и правомощия. Въпреки това всъщност не е необходимо монархът да бъде коронясан, за да стане крал.

Едуард VIII царува без коронация, а Чарлз автоматично стана крал в момента, в който кралица Елизабет II почина.

Коронацията на кралица Елизабет II на 2 юни 1953 г. се основава до голяма степен на тази на нейния баща, крал Джордж VI, през 1937 година. Тя от своя страна е организирана по подобие на тази на крал Джордж V през 1911 г.

На 6 май, 2023 г. се очаква новият крал Чарлз както да спази някои вековни традиции по време на церемонията, така и да промени и премахне други.

„Кралят премахна много [обичаи] от коронацията като признание, че светът доста се промени през последните 70 години", твърди източник пред DailyMail.

През 1953 г. около 8000 кралски особи и обикновени хора прекарват повече от три часа в абатството на импровизирани пейки, наблюдавайки коронацията на кралица Елизабет II.

70 години по-късно светът се пита кои са вековните (и може би странни) традиции, които крал Чарлз ще спази, и от кои е решено да се откаже. Разберете всичко, което е известно за историческото събитие до момента, в галерията.

Вековните традиции, които крал Чарлз ще спази или наруши при коронацията си

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти