Стефан Илчев за причината да напусне България: „Музиката ни се е превърнала в „нещо“

Стефан е вторият български артист след Васил Василев – Зуека, който публично обявява, че напуска България. Докато гледате това интервю, той вече ще е в самолета на път за новия си дом.

Тази неделя в „Събуди се“ той застана пред Мариян Станков - Моньо за едно интервю, което няма да ви остави равнодушни. 

А ако търсите кратко обяснение на въпроса защо още един артист напуска България, може би отговорът е – особености на българския национален шоубизнес.

„Когато човек е образован и когато знае какво може, иска да го прави с хора, които са на неговото ниво, или такива, които са на много над неговото ниво, за да има какво да научи и да има какво да даде, да може по някакъв начин да покрива едни съвсем нормални (за мен) музикални критерии.“

Според него е проблемът на съвременната музика е, че „има огромно противоречие между това, което се случва в социалните мрежи, и това, което реално се случва на сцената“. От друга страна, новите имена, които се появяват, не стават известни за кратко и без да са положили усилия, бълвайки много „музика“.

„Музиката в България се е превърнала в „нещо“, а не в изкуство.“

ТЕСТ: Затрупай се с изненади и виж кой звезден красавец е твоята сродна душа

Той е самопродуциращ се изпълнител, който от 15 години се бори с музикалния бизнес в България. Той е Артист, който всички обикнаха в „Като две капки вода“ и без неудобство го нарекоха „новата любима звезда на България“. През последните години се посвещава изцяло на създаването на авторска музика.

„Много пъти ми се е искало да се откажа. Казвам си: „Защо го правиш, Стефане? Това е като един омагьосан кръг, в който ти се въртиш.“ Няма го удовлетворението, което ти дава създаването на музика в България.“

В момента всичко е достъпно. Всеки един може да хване микрофон и да стане певец.

„Аз не съм обиден. Не съм огорчен. Щастлив съм с това, което правя, но не съм удовлетворен.“

Не желае да се състезава с „хората, които хвърлят салфетки“ и онези „пет имена, които са налагани и популяризирани“: „Има и друга музика в България. Трябва да ѝ се дава шанс. Чуйте я.“

Дестинацията, която е избрал, е Италия. Вече работи с италиански композитори и не може да скрие вълнението си. И все пак, вратата към България не е окончателно затворена – Стефан Илчев вече готви изненада за българската публика, а за нея ще разберем съвсем скоро.

Гледайте целия разговор във видеото горе.

Какво казва за теб любимият ти български красавец

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти