Смъртта на Долорес О’Риърдън от The Cranberries е била „трагичен инцидент“

Долорес
Снимка: Getty

На днешния ден, когато ирландската певица Долорес О’Риърдън щеше да навърши 47 години, беше изяснена причината за смъртта ѝ.

Вокалистката на The Cranberries беше намерена мъртва в хотелската си стая на 15 януари, а днес следователите обявиха официално: „Няма доказателства, че това е нещо различно от нещастен случай. Не е имало преднамереност, изглежда единствено като трагичен инцидент.“

Снимка: netinfo

В хотелската стая на певицата са открити няколко празни бутилки алкохол, както и опаковки от лекарства, но токсикологичните изследвания показват, че количеството на медикаментите, открито в кръвта на изпълнителката, не е превишавало предписаното.

Съдът обяви още, че по Долорес не са намерени следи от насилие или самонараняване. Певицата се е свързала с румсървис около полунощ, а в 3 ч. през нощта е разговаряла по телефона със своята майка.

По-късно на сутринта изпълнителката е открита във ваната на хотелската си стая, а смъртта ѝ е потвърдена в 9:16 ч.

Снимка: netinfo

От разследването става още ясно, че Долорес О’Риърдън е страдала от биполярно разстройство, но се е повлияла добре от лечението въпреки предишно редуване на периоди на злоупотреба с алкохол и трезвеност.

Дни преди смъртта си през януари певицата е говорила със своя психиатър, според когото е била в добро настроение. През януари Долорес е правила нови записи с The Cranberries в Лондон.

Долорес
Снимка: Getty

Още по темата:

Почина вокалистката на "The Cranberries" Долорес О'Риърдън

„Ще живея така, както желая или изобщо няма да живея.“ - изгубихме Долорес О’Риърдън, изгубихме един космос

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти