Създадено за Lactoflor

Славена Вътова разкрива своите 3 тайни за силен имунитет

Славена Вътова разкрива своите 3 тайни за силен имунитет
Снимка: Lactoflor

 Тя е успешен модел, телевизионен водещ и майка. Усмивката никога не слиза от лицето ѝ, а перфектната фигура допринесе за короната на Мис България през 2006 година.

Славена Вътова е сред любимите лица в родния ефир, а днес се срещаме с нея, за да ни разкаже каква е тайната на живота на бързи обороти и какво поддържа имунитета ѝ през зимните месеци.

Каква е формулата на перфектната фигура, съчетана с физическо и емоционално здраве. Ти си толкова активна през цялото време, а успяваш да запазиш и формата и позитивизма си?

За мен е важно как се чувствам в собственото си тяло и какви грижи полагам за него.

В активния начин на живот, който водя ми се налага да съчетавам няколко роли, тази на майка, съпруга и публична личност. Това е голяма отговорност, която изисква силно емоционално и физическо здраве. През последната година все повече се говори за това колко е важно да имаме силен имунитет. Това за мен е ключово, защото силният имунитет се изгражда с постоянство и се превръща в начин на живот.

Можеш ли да ни споделиш,  за начина ти на живот? С какво се храниш, спазваш ли диети?

Най-важното за мен е здравословното и балансирано хранене. За да съм силна и енергична се старая да приемам достатъчно от всяка група храни.

Не обичам да изпадам в крайности – не следя калории, не правя диети. Обичам просто да се храня разнообразно и да намирам полезни алтернативи от природата на храните, които не са чак толкова добри за нас. Например, в моментите, в които ми се хапва нещо сладичко, обичам да си приготвям сурови бонбони, които подслаждам с кленов сироп или сироп от агаве. Когато ми се налага да използвам мазнини, използвам кокосово масло дори и за солени ястия, заменям ориза с карфиол (зърнени със зеленчуци) и др.

За  мен качественият сън е една от ключовите тайни за добър външен вид и силна имунна система.

Снимка: личен архив на Славена Вътова

Какво е за теб спорта? Би ли ни споделила някои от любимите си упражнения?

Спортът е неизменна част от ежедневието ми! За спорта е много важно всеки да открие този, който наистина харесва, само така се постига постоянство и резултати с лекота. Пробвала съм различни спортове още от малка, но от няколко години усещам, че тялото и съзнанието ми се чувстват най-добре когато съм в планината и практикувам йога.

Планината ме зарежда с много енергия, а йогата ми дава радостта да включвам двете си дъщери – Анна и Ема.

Серията от упражнения, които правя ми помагат бавно и постепенно да коригирам стойката, баланса и увереността си. Помагат също на координацията. Тази година определено беше предизвикателство за спортуващите, но реално освен мотивация и пространство вкъщи друго не е необходимо, за да се погрижа за тялото си.

Любимите ми пози са по-лесните, защото успявам да ги правя с децата. Използвам апликации на телефона си с упражнения, които ми помагат да разнообразявам тренировките си, което също е важно. Разнообразието в спорта води до допълнителна мотивация.

За себе си знам едно - ще спортувам и ще се движа, докато тялото ми го позволява!

 

Намираме се в период, в който приемът на витаминие от изключителна важност за поддържане на добра имунна система. Може ли да ни споделиш как поддържаш организма си здрав?

Освен всичко, което ви разказах до тук, се старая да приемам ежедневно допълнителни хранителни вещества, такива които не успяваме да си добавим чрез храната. Наред с витамините които убедена съм вече голяма част от вас приемат – витамин С, витамин D3, селен и магнезий аз добавям и български пробиотици. Оказва се, че чревната ни флора е отговорна за нашия имунитет в голяма степен.

По препоръка на моят доктор в един от случаите, когато ми се налагаше да взема антибиотици, той ми препоръча синбиотика Lactoflor Opti6, комбинация от български пробиотични щамове от природата и богат на натурални фибри.

Защо български ли? Има данни от различни краища на света, според които е необходимо да приемаме локален пробиотик, от региона, който населяваме. Вижте повече информация във видеото ми, в инстаграм акаунта ми и споделете вашите тайни за висок имунитет в коментар. Очаквам ви!

Снимка: личен архив на Славена Вътова

Като за финал, може ли да ни споделиш твоя рецепта за сутрешна закуска?

Ще ви споделя любимата ми рецепта за бърза сутрешна закуска. За тези от вас, които имате непоносимост към лактоза, ще използваме кефир, тъй като в него лактозата е ферментирала.

Ако не обичате вкуса на кефира и нямате проблем с лактозата, заменете с кисело мляко.

И една малка тайна, ако имате добавки или супер храни вкъщи, слагайте, каквото ви харесва и имате нужда за организма. Аз например винаги си добавям, какаови зърна, Omega-3 микс на прах, конопено семе, мака, канела, куркума. Не винаги е вкусно,така че не ви го обещавам ;))) но ме засища и е изключително полезно.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @slavena_vatova

 


За любопитните, ето и рецептата на Славена за сутрешна закуска:

Малиново-бадемово смути

♦ 3/4 чаша обикновен кефир

♦ 1 супена лъжица бадемово масло

♦ 1/2 супена лъжица семена от чиа

♦1/2 чаша малини

♦ любими суперхрани и добавки

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти