Шон Пен отново помага на Хаити с 8,5 милиона

Шон Пен отново помага на Хаити с 8,5 милиона
Снимка: Getty/Guliver

Шон Пен е известен с благотворителната си дейност, посветена на жертвите от земетресението в Хайти през 2010 г.

Сега актьорът още веднъж показва, че наистина иска да помогне на пострадалите, споделя от Dailymail.co.uk.

Неговата благотворителна организация е постигнала споразумение със Световната банка за отпускането на 8,5 милиона долара в полза на Хаити.

Проектът, които ще се финансира с тези пари, ще бъде изпълнен за 16 месеца и цели да осигури дом на 14 хиляди хаитяни, останали без покрив над главите си.

Освен това с част от парите ще се спонсорира екипa "Защита", който цели да намали и предотврати случаите на домашно насилие сред пострадалите.

След земетресението през 2010 г. в Хаити, което взе много жертви, хиляди хора останаха без дом и каквито и било средства и условия да водят нормален живот. Освен това бе отчетен невероятен ръст в броя на насилието и изнасилванията в Хаити.

Страни от целия свят се обединиха да помогнат на жертвите, а Франция дори прие светкавични промени в законодателството си, за да могат французите да осиновяват по-лесно хаитянчета.

Що се отнася до 52-годишния Шон Пен, той започна активно да помага на карибската страна с всичко, каквото може. Получавал е редица отличия за дейността си, но по-важното е, че наистина е от помощ на пострадалите и има желанието да помага и занапред.

Негови близки споделят, че в момента той е ангажиран още повече с идеята да подобри живота на пострадалите и да им осигури поне минимални условия за съществуване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти