Оскарите и неуместният хумор: шегите на Джими Кимъл, които ядосаха звездите

Почти всяка година комедийните монолози на сцената на Оскарите предизвикват полемика за това с кое е уместно да се шегуваме и с кое – не.

Снощи комикът Джими Кимъл си направи леко странна шега с Робърт Дауни-младши по време на своя встъпителен монолог, като същевременно изглежда, че разстрои и актрисата Ема Стоун.

Ето ги големите победители на наградите Оскар 2024

Водещият се завърна на сцената на церемонията за четвърти път и си направи груба шега с мрачен момент от миналото на Дауни. Думите му се отнасяха до зависимостта към наркотици на актьора от „Опенхаймер“.

Както е обичайно, Джими Кимъл започна церемонията с шеговит встъпителен монолог, в който закачливо се закачи с редица знаменитости в публиката, сред които Кристофър Нолан, Райън Гослинг и Килиън Мърфи.

Оскари 2024
Снимка: Getty

Кимъл се пошегува, споменавайки предишната история на Робърт Дауни-младши със злоупотребата с вещества, като каза: „Това е най-високата точка в кариерата на Робърт Дауни-младши... е, една от най-високите точки.“

Когато номинираният за Оскар Робърт потупа носа си в знак на признание, Кимъл попита дали жестът е свързан с наркотиците.

► Целувката, за която всички говорят: коя е жената в сърцето на Килиън Мърфи (СНИМКИ)

58-годишният Дауни-младши, който спечели наградата за най-добър поддържащ актьор за Опенхаймер, остана с каменно лице по време на монолога на колегата си. На кадрите той изглежда „раздразнен“ от шегата, като маха с жест на Кимел да оттегли шегата си.

„Вижте го, той е толкова красив, толкова талантлив, той спечели всяка награда, която може да спечели“, продължи Кимел.

В социалните мрежи феновете критикуваха Кимъл за неговите „долни шеги“ по повод злоупотребата с вещества.

Оскари 2024
Снимка: Getty

Широко известен факт е, че в началото на кариерата си Дауни-младши се сблъсква с пристрастяване към вещества и различни обвинения за употреба на наркотици.

► Как Робърт Дауни Джуниър помогна на сина си да не повтори неговите грешки

Дауни-младши е признавал, че е преживял „30 години зависимост, поквара и отчаяние“, преди да възроди кариерата си с „Железния човек“ на Марвел през 2008 г. През 90-те той дори лежи в затвора, след като многократно пропуска определените от съда тестове за наркотици. От юли 2003 г. обаче е трезвен.

Правните проблеми на актьора започват през 1996 г., когато той е спрян за превишена скорост и властите откриват у него хероин, кокаин и незареден пистолет. Година по-късно той пропусна тест за наркотици, разпореден от съда, и прекара близо четири месеца в затвора в Лос Анджелис.

10-те най-драматични скандала на наградите Оскар за всички времена

След това той пропуска още един тест за наркотици и е осъден на три години затвор през 1999 г. Така той излежава 15 месеца в държавен затвор в Коркоран, Калифорния.

Няколко месеца след освобождаването му той е арестуван по време на Деня на благодарността за предполагаемо притежание на кокаин и валиум.

Оскари 2024
Снимка: Getty

През 2001 г. е намерен да се разхожда бос из Кълвър Сити, Лос Анджелис, и е арестуван по подозрение, че отново е под въздействието на наркотици.

След година на злоупотреба, арести, рехабилитация и рецидиви, Дауни се възстановява напълно и оттогава успява да постигне световно признание. А днес вече е и горд носител на награда Оскар.

Оскари 2024
Снимка: Getty

По-късно на церемонията снощи изглежда, че Джими Кимъл предизвика и гнева на Ема Стоун, докато коментираше нейното представяне в „Клети създания“ и многото сексуални сцени във филма.

В отговор актрисата направи не особено впечатлена физиономия, като някои спекулираха, че се е обърнала към съпруга си Дейв Маккари, казвайки:: „О, боже мой“. Други вярват, че тя произнася: „какъв глупак“.

Оскари 2024
Снимка: Getty

А какво разказа днес Станислава Айви - пратеникът на NOVA в Лос Анджелис за "Оскарите", вижте във видеото от „На кафе” горе. 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти