Целувката, за която всички говорят: коя е жената в сърцето на Килиън Мърфи (СНИМКИ)

Докато еуфорията покрай на градите Оскар тепърва става все по-голяма и всички говорят за наградените, емоциите, малките гафове и неловките моменти, няма как да не обърнем внимание на един талантлив и скромен актьор, който получи заслужено признание тази година.

Килиън Мърфи е популярен и обичан от много години, а в Холивуд е най-известен заради проектите си с легендарния режисьор Кристофър Нолан. И точно с неговия „Опенхаймер“ ирландският актьор спечели своята първа награда Оскар.

Килиън Мърфи е пословичен с това, че е колкото талантлив, толкова и скромен и обран в своите публични изяви.

Най-емблематичните роли на Килиън Мърфи през годините

Снощи обаче и той беше завладян от невероятните емоции покрай триумфа си на Оскарите и подари на публиката сладък романтичен момент, за който всички говорят.

Килиън Мърфи
Снимка: Getty

47-годишният актьор, който е родом от Корк, Ирландия, присъства на церемонията със съпругата си Ивон Макгинес, на 51. Двамата се радваха, докато „Опенхаймер“ триумфира в най-важните категории на Оскарите.

А на 96-ите награди на Академията в Лос Анджелис снощи Килиън стана първият роден в Ирландия носител на Оскар за най-добър актьор.

Когато Брендан Фрейзър обяви името му, Килиън Мърфи бавно целуна гордата си съпруга и нежно се вгледа в очите ѝ за момент.

Килиан Мърфи
Снимка: Getty

След като благодари на екипа на „Опенхаймер“ и почете останалите номинирани в категорията, Килиън спомена с обич и признателност своето прекрасно семейство: „Ивон Макгинес, моят партньор в живота и изкуството. Двете ми момчета, Малачи и Аран, които седят там. Обичам ви толкова много.“

Едно от най-важните послания на вечерта беше именно на Килиън, който посвети наградата си на миротворците по света.

Ето ги големите победители на наградите Оскар 2024

Целувката със съпругата му развълнува зрителите и всички в социалните мрежи, защото актьорът обикновено е много сдържан откъм емоционални прояви.

А сладкият романтичен момент ни накара да разкажем повече за брака и семейството на Килиън.

Килиън Мърфи
Снимка: Getty

Той и Ивон се запознават през 90-те години, а през 2004 г. стават съпрузи. Въпреки че се издигна до световна слава през последните няколко години, Килиън успява да поддържа спокоен семеен живот - благодарение отчасти на непоколебимата подкрепа на своята жена.

Миналия месец актьорът сподели, че съпругата му е била „от решаващо значение“ в това да му помогне да се адаптира към Холивуд.

Признанието му е по повод на известния факт, че самият Килиън намира този аспект от на актьорството, свързан с официални събития и ходенето по червения килим, за голямо предизвикателство.

Хипнотичен поглед и огромен талант: как се промени Килиън Мърфи през годините

„Важно е да имаш наистина сигурна, солидна основа. Трябва да имаш сигурно място. Просто нещо като остров на комфорт и спокойствие“, казва той.

Килиън Мърфи
Снимка: Getty

Килиън и Ивон се срещат за първи път през 90-те години, когато той играе в пиеса, наречена „Disco Pigs“, която е посветена на двама ирландски тийнейджъри.

След успешно представяне в Дъблин, пиесата след се прехвърля в Единбург, Лондон, Австралия и САЩ. Тогава в проекта се включва ирландската музикантка Ивон Макгинес.

Говорейки пред The Guardian през 2016 г., актьорът си спомня: „Тя дойде на турне с нас. Беше толкова вълнуващо преди 20 години – всички бяхме просто деца, опитващи се да намерят пътя си.“

Женят се през 2004 г., като се предполага, че церемония се е състояла във Франция, но и до днес не са признали дали това е вярно.

На следващата година двойката посреща първия си син Малачи, а през 2007 г, и по-малкия Аран. Въпреки че по това време семейството живее в Лондон, Килиън и Ивон решават да се върнат в Дъблин, за да отгледат децата си близо до техните ирландски корени.

През годините Килиън многократно отказва да се премести в Лос Анджелис, за да развива кариерата си. Той държи да осигури на семейството си спокойствие и нормален живот.

Докато кариерата му процъфтява през последните две десетилетия, Ивон създава късометражни филми и други експериментални произведения на изкуството.

Миналата седмица актьорът отново отдаде почит на Ивон и техните синове, докато бе удостоен с наградата за постижения Desert Palm на международните филмови награди в Палм Спрингс.

„Просто благодаря, че ме изтърпяхте – изтърпяхте половинката си и сянката си, и отсъстващата част от мен, останките от мен, когато правя филм като този или работя като цяло. Винаги сте до мен. Обичам ви.“

Най-зашеметяващите визии на Оскарите 2024

В изяви и интервюта Килиън многократно е заявявал, че без подкрепата на съпругата и деца си, нямаше да стигне до това място в кариерата си. Той описва семейството си като сигурното място, на което разчита сред лудостта на славата.

„С жена ми съм от 28 години. Това беше най-важното нещо за мен, да имам тези деца и да ги отглеждам“, признава още той.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти