Котката на Карл Лагерфелд подлуди "Шанел"

лагерфелд
Снимка: Getty

Създателката на страницата в Инстаграм на Шупет - любимата котка на покойния моден дизайнер Карл Лагерфелд, се опасява, че "Шанел" иска да получи контрол върху изявите на писаната в социалните мрежи, съобщи Контактмюзик.

Ашли Чудин създаде акаунта Choupette's Diary ("Дневник на Шупет") в Инстаграм през 2012 г. и страницата със снимки с харесвания от дизайнера и приятелите му набра 250 000 последователи. Това естествено доведе до сътрудничество на Шупет с марки като "Шу Уемура" и "Мелиса Шус".
 


В Инстаграм обаче се появи нов акаунт - @choupetteofficiel. Ашли Чудин подозира, че зад него стои новата собственичка на котката Франсоаз, която се грижи за нея от години. Миналата седмица от него оставиха коментар в дневника, че са единственият официален сайт. Малко след това се появи знак за авторско право на снимките в новия акаунт. Това означава, че никой друг, включително и Ашли Чудин, няма право да ги използва.

Специалисти коментират, че единственият изход за Ашли, която е подала заявление за регистрация на търговска марка, е да си вземе котка от същата порода, да я нарече Шупет и да публикува собствени снимки на блога си.

Вижте в галерията ни котката на Карл Лагерфелд, която покорява сърцата на милиони в социалните мрежи.

Към галерията >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти