Queen „ще разтърсят“ церемонията за наградите Оскар

Queen „ще разтърсят“ церемонията за наградите Оскар
Снимка: Getty

Музикантите от британската рок група "Куин" ще се изявят на предстоящата церемония за наградите Оскар на фона на касовия успех на музикалната драма "Бохемска рапсодия", предаде Ройтерс, позовавайки се на организаторите.

"Това действителност ли е? Или само фантазия? Приветстваме с добре дошли "Куин" и Адам Ламбърт на тазгодишните Оскари“, гласи съобщението на американската Академия за кинематографично изкуство и наука в Twitter.

Групата, историята на чийто покоен фронтмен Фреди Меркюри разказва филмът "Бохемска рапсодия", понастоящем включва оригиналните членове Брайън Мей и Роджър Тейлър. Като вокал се изявява бившата звезда от шоуто "Американски идолАдам Ламбърт.

t
Снимка: Getty

"Куин" и Адам Ламбърт ще ви разтърсят", гласи туит на бандата, в който се посочва и датата 24 февруари, когато ще бъдат раздадени отличията на киноакадемията.

Музикалната драма "Бохемска рапсодия" е номинирана в пет категории за Оскар. Сред тях е номинацията за най-добър актьор за Рами Малек, който се превъплъщава в образа на Фреди Меркюри. Лентата обаче не е номинирана в музикалните категории за песен от филм и оригинална музика.

Легендарният вокал на "Куин" умира от усложнения от СПИН на 45-годишна възраст в Лондон през 1991 г., припомня агенцията.

t
Снимка: Getty

"Бохемска рапсодия" реализира над 854 милиона долара в международния бокс-офис, превръщайки се в най-успешния музикален биографичен филм в историята.

От киноакадемията не разкриват кои песни ще изпълнят "Куин" и Адам Ламбърт на церемонията, която за първи път от 30 години ще премине без водещ.

t
Снимка: Getty

Освен на "Куин" и Адам Ламбърт, гостите на церемония ще имат възможността да се насладят на изпълнението на Лейди Гага и Брадли Купър, които ще представят номинираната песен "Shallow" от "Роди се звезда". Бет Мидлър ще пее парчето "The Place Where Lost Things Go" от филма "Мери Попинз се завръща".

Не пропускайте нашия нов раздел "Оферти", в която ще откриете полезни, практични и прекрасни продукти на промоция от българския пазар, специално селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

апп
Снимка: Edna.bg

апп
Снимка: Edna.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти