Принц Джордж тръгна на детска градина

Принц Джордж тръгна на детска градина
Снимка: netinfo

Велина Томова

Благородни или не, бедни или богати, всички имат една цел – да изучат децата си. И всеки етап от това развитие е празник за родителите.

Е, когато родителите са Кейт Мидълтън и принц Уилям, а детето е безкрайно сладкия принц Джордж, тръгването на детска градина се превръща в световна новина.

В официалната Фейсбук страница на Британската монархия преди тридесетина минути се появиха първите снимки на принц Джордж като ученик.

Детето ще посещава детска градина Монтесори в Норфолк и вероятно още в първия ден се е превърнал в любимец на преподавателите.

Системата Монтесори стумулира развитието на децата чрез игра в естествена среда, в опознаване на природата и заобикалящия ни свят под формата на забавление.

В такива детски градини и училища помагалата са от естествени материали, често „подръчни средства“.

Фината моторика на децата например се развива чрез пренасяне на бобчета с лъжичка от една чашка в друга, а сезоните се изучават не в стаята чрез картинки, а по време на разходка сред природата.

Създателката на метода – италианката Мария Монтесори, казва в своя книга: „Образованието не е нещо, което прави учителя, а това е природен процес, който се развива спонтанно в човешкото същество.

Не се придобива чрез слушане на думи, а посредством преживяванията на детето в неговата среда.

Задачата на учителя е не да говори, а да подготви и приготви поредица от мотивиращи детето дейности свързани с културата, в специална среда, създадена за децата."

Можем да сме спокойни, че принц Джордж е в сигурни ръце и никой няма да му се кара, че не си е изял млякото с ориз.

Всичко за принц Джордж в новини и снимки >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти