Подробности около новото кралско бебе

Подробности около новото кралско бебе
Снимка: Getty/Images

Подръжниците на кралското семейство се готвят да приветстват втората рожба на принц Уилям и на неговата съпруга херцогиня Катрин. Това ще е по-малкото братче или сестриче на принц Джордж, чието раждане преди две години предизвика невиждан световен медиен интерес, съобщава Асошиейтед прес.

Както и през 2013 година, херцозите на Кембридж карат всички да гадаят, като не съобщават нищо за бъдещото си бебе, в това число термина на раждането и пола на детето. Ако се вярва на букмейкърите, бъдещата височайша рожба трябва да е момиченце и ще се казва Алис.

Ето какво знаем и какво не знаем за второто кралско бебе, което се очаква в следващите дни.

Мистерията около датата на раждането

От Кларънс хаус съобщиха на 8 септември, че Катрин, херцогинята на Кембридж, е бременна. Но не последваха никакви подробности за термина, а само за това, че раждането се очаква през месец април. По време на една от обществените си прояви херцогиня Катрин сподели със служителка в благотворителна организация, че може да роди между средата и края на април.

Бебето може да види бял свят и да има общ рожден ден с прабаба си, кралица Елизабет Втора, на 21 април. Възможно е то да се роди и в деня на годишнината на сватбата на родителите си – 19 април.

Принцеса Алис?

Въпреки че нищо не се знае още за пола на бъдещата кралска рожба, букмейкърите във Великобритания, както и местните медии, залагат на това че ще бъде момиче. Някои подозират, че самата херцогиня Катрин е издала пола на бъдещото бебе с тоалета си.

Тя бе облечена в яркорозово палто по време на последното си публично появяване. Що се касае до името, всички изглеждат убедени, че то ще е Алис. То е сочено като фаворит от букмейкърите, без никой да знае точно защо. Елизабет и Шарлот се нареждат на второ и трето място в класацията им. Следват Виктория, Александрия и Даяна. За евентуалните мъжки имена фаворити са Джеймс и Артър.

В историята на британската монархия името Алис е твърде рядко срещано. Кралица Виктория кръсти с него втората си дъщеря - принцеса Алис. Тъщата на кралица Елизабет Втора и майка на принц Филип е втората позната принцеса Алиса от рода Батенберг.

Бебето и редът на наследяването

Когато принц Джордж се роди през 2013 година, той прескочи реда на наследяването на престола и изпревари чичо си, принц Хари, като стана трети, след дядо си принц Чарлз и баща си – принц Уилям.

Братът или сестрата на принц Джордж ще бъде съответно четвърти, като ще смъкне принц Хари на пета позиция, а принц Андрю, вторият син на кралицата, на шеста.

Като второ родено, новото кралско бебе изглежда няма да бъде действащ монарх. То ще бъде "резервен вариант", ако нещо се случи нещо с първородния син. Както е известно, крал Джордж Шести неочаквано стана крал, след като брат му Едуард Осми, абдикира от престола през 1936 година.

Спокойствието на родителите

33-годишната херцогиня Катрин и 32-годишният принц Уилям изглеждат спокойни относно раждането на бъдещата си рожба, като те изпълняваха официалните си задължения до месец март.

Херцогинята на Кембридж и този път не се размина със сутрешното прилошаване в ранните месеци на бременността си. Поради тази причина пропаднаха плановете ѝ за първото ѝ самостоятелно посещение в Малта. Но след това здравословното ѝ състояние се подобри и тя изглеждаше отлично пред фотографите, където и да отидеше.

Принц Уилям ще вземе отпуска по бащинство от новата си служба. Бившият военен пилот на хеликоптер, специализиран в издирвателни и спасителни мисии, започна работа във въздушната спешна помощ на 30 март и се очаква да извърши първите си мисии това лято.

Обявяването на раждането

Британското кралско семейство е една от най-привързаните към традициите институции, въпреки че неговата пресслужба направи опити за модернизация в общуването, ползвайки "Туитър" и другите социални мрежи. Точно както стана при раждането на принц Джордж, появата на бял свят на новата кралска особа ще бъде възвестена в "Туитър".

Журналистите ще се ползват с малка привилегия в случая. Репортерите ще получат съответния имейл, две минути преди дворецът официално да съобщи за щастливото събитие в "Туитър". Около два часа по-късно Бъкингамският дворец ще оповести по традиционния начин новината със специална прокламация, изложена пред двореца.

Още по темата:

Кейт и Уилям не искат раждането да стане „цирк“
А малкият принц Джордж живее в дом с призрак
Кой е най-добре облечен в кралското семейство

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти