Почина телевизионният водещ Димитър Цонев

Димитър Цонев
Снимка: Nova.bg

Телевизионният водещ Димитър Цонев не можа да се възстанови от тежкия инсулт и издъхна в ранния следобед, пишат от Nova.bg

Припомняме, че той бе приет в реанимацията на Военна болница на 14 август, след като получи масивен инсулт на връщане от почивка в Евксиноград, където са били заедно с дъщеря им Деси Цонева и внучето им.

Водещият шофирал в продължение на около 300 км от Варна към София, когато спрял и казал, че му е лошо и го боли главата.

"Помислих, че е хипогликемия и му дадох малко захар", разказа Мариана Цонева. Като тръгнали пак за София, вече тя шофирала, а той полегнал на задната седалка.

През цялото време се оплаквал от силно главоболие и болки във врата. Именно тогава съпругата му помислила, че може да е нещо друго. Когато стигнали вкъщи, му станало още по-зле, изпотил се и тогава се обадили в болницата. Веднага го приели в реанимацията на Военна болница, където е и в момента. Изследването на скенер във Военна болница установи, че Цонев е с хеморагичен инсулт.

Причината е спукване на една от няколко аневризми на кръвоносни съдове в мозъка.Още на следващия ден той премина емболизация - интервенционална терапия, при която спуканата аневризма се "затваря" чрез специални платинени нишки, наречени койлове. Те се въвеждат по съдов път под ангиографски контрол. Целта бе да се овладее кръвоизливът.

В ранния следобед дъщеря му Деси сложи черна лента на личния си профил във Facebook. Под поста стотици валят съболезнования от близки и познати.

Нека почива в мир!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти