Почина майката на теленовелите

роза тъжна вест
Снимка: iStock

Родената в Куба писателка и сценаристка Делия Фиайо, считана за майката на латиноамериканските теленовели, е починала на 96-годишна възраст, съобщава NOVA. Фиайо е издъхнала в дома си в Корал Гейбълс, Флорида, заобиколена от децата си. 

Писателката си е отишла само пет дни преди 97-ия си рожден ден, заяви за Асошиейтед прес жената, полагаща грижи за нея от три години насам. Тя обаче не разкрива точната причина за смъртта.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Telemundo (@telemundo)

Сред популярните телевизионни хитове на Фиайо са „Кристал“, „Касандра“, „Леонела“, „Лусесита“, „Росалинда“, „Перегрина“, „Есмералда“. Теленовелите на Фиайо са превеждани на много езици и са гледани от милиони зрители в над 100 страни.

Помните ли красавицата Росалинда? Ето как изглежда днес >>>

Делия Фиайо започва кариерата си през 1950 г. Първият си телевизионен сценарий написва през 1957 г. Фиайо завършва последната от своите 43 теленовели - „Кристал“, преди повече от три десетилетия.

В интервю от 2018 г. авторката споделя, че иска хората да си спомнят за нея като „човек, който е обичал и е бил обичан много“, отбелязва Франс прес.

Вижте ТУК как изглежда днес Освалдо Риос >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти