Печалната причина кралица Елизабет Втора никога повече да не облече сини дрехи на сватба

кралица елизабет
Снимка: Getty

Кралица Елизабет Втора бе известна с уникалния си и много цветен стил. Монархът знаеше как да привлече вниманието към себе си с помощта на модата и това не беше никак случайно. Изборът на ярки дрехи по време на появите ѝ пред обществото са, за да могат всички да я забележат и да се отличава лесно сред тълпата.

„Тя трябва да се откроява, за да може всеки да каже, че е видял кралицата... Не забравяйте, че когато кралицата излезе на публично място, тълпата може да бъде много голяма и тези, които са далеч, също искат да я видят или поне после да кажат, че са видели шапката на Нейно Величество“, казва херцогиня Софи в документалния проект "Елизабет на 90: Семеен портрет". А кралският биограф Робърт Хардман цитира любопитно изказване на самата кралица по този повод: „Никога няма да мога да нося бежово, защото тогава никой няма да ме познае“.

кралица елизабет
Снимка: Getty

Но има един цвят, който сякаш носи лощ късмет в живота на кралицата. И това е иначе така царственото синьо. Цвят, който е много подходящ за кралска особа, но който Елизабет Втора е избягвала да носи, особено по време на сватбени тържества.

Елизабет е облечена в синьо на сватбите на три от децата си. И трите брака завършват с развод.

кралица елизабет
Снимка: Getty

През 1973 година, кралицата е облечена в синьо на сватбата на принцеса Ан и капитан Марк Филипс. През 1981 Елизабет е в тюркоазено синьо за сватбата на Чарлз и Даяна, а през 1986 е в пастелно синьо за сватбата на принц Андрю.

Принцеса Ан се омъжи повторно през 1992 година, но този път кралицата бе избрала ярко зелен тоалет. За сватбата на принц Едуард бе заложила на лилаво, а на тържеството на Чарлз и Камила, Елизабет Втора дори не присъстваше. Тя се появи на церемонията след това и шокира всички, защото беше облечена в бяло. Тогава всички отбелязаха, че единствено кралицата би могла да си позволи да облече бял тоалет, докато е гост на нечия сватба.

кралица елизабет
Снимка: Getty

На сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън беше в жълто, а на а тържеството в чест на принц Хари и Меган Маркъл беше в светлозелено. Всички тези двойки все още са заедно и това ни кара да се чудим дали в суеверието на кралицата наистина няма някаква доза истина?

Най-цветните и запомнящи се тоалети на кралица Елизабет

​​​​​​

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти