Отиде си още един моден гений

Отиде си още един моден гений
Снимка: netinfo

На 77-годишна възраст почина един от основателите на прочутата модна марка Бенетон Джилберто Бенетон, пише Darik News.

„Джилберто Бенетон е починал в дома си в Тревизо след заболяване”, се казва в изявление на компанията Benetton. В последните му мигове до него са били съпругата му Лала, дъщерите му Барбара и Сабрина и зет му Ермано.

Джилберто Бенетон почина три месеца след кончината на по-малкия си брат Карло Бенетон, който почина през юли на 74 години.


Джилберто заедно с братята си Карло и Лучано и сестра им Джулиана основават едноименното предприятие Benetton през 1965 г. в Понцано Венето, село в североизточната част на Италия. Първоначално дейността му беше в областта на плетивата. Идеята е била на Лучано, най-големия от четирите деца в семейството. Бързо меките пуловери в най-различни цветове, предлагани от Бенетон, пленяват хората.

През следващите години успехът на компанията United Colors of Benetton нараства и става дори глобален в периода 1982 г. - 2000 г. с шокиращи рекламни кампании на фотографа Оливиеро Тоскани като например такава, в която цветнокожа жена кърми бяло бебе.

Снимка: netinfo

Джилберто Бенетон беше вицепрезидент на семейния холдинг Едиционе, който реализира през 2017 г. печалба от 12,1 милиарда евро.

Той беше и вицепрезидент на компанията Аутогрил за заведения за бързо хранене край пътните артерии в страната. Основен акционер в компанията е кланът Бенетон, който държи 50,1 процента от акциите.

Джилберто Бенетон беше и в административните съвети на групите Бенетон, Атлантия, Медиобанка, Пирели и Алианц, припомня Darik News.

банери нови
Снимка: Edna

банери нови
Снимка: Edna

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти