Неприятни новини за Меган Маркъл

Меган Маркъл
Снимка: Getty

Обстоятелствата не се развиват в полза на херцогинята на Съсекс по делото ѝ срещу таблоида Mail on Sunday.

Меган Маркъл съди издателя Associated Newspapers за нарушаване на неприкосновенността ѝ с общо пет материала в различни издания. През февруари 2019 г. в Mail on Sunday например бяха публикувани на части от писмо, изпратено на херцогинята от нейния баща Томас Маркъл след сватбата ѝ с принц Хари.

биография Меган и Хари
Снимка: Getty

Ново затруднение за Меган Маркъл е налице след като съдия от Лондонския върховен съд даде разрешение на обвиняемия да използва в своя защита биографията „Да намериш свободата“, която разглежда живота принц Хари и съпругата му.

В решението се посочва, че издателите имат право да „използват съдържанието на скорошна книга за херцога и херцогинята на Съсекс в своята правна защита по делото за нарушение на неприкосновеността на личния живот, заведено от херцогинята“.

Адвокатите на Associated Newspapers настояват, че Меган Маркъл си противоречи, тъй като си е „сътрудничила с авторите на наскоро издадената книга „Да намериш свободата“, за да представи своята версия на определени събития“.

Адвокатите на херцогинята обаче категорично отричат това твърдение. Както и по-рано беше съобщено, авторите Каролин Дюран и Омид Скоби не са се допитвали до принц Хари и Меган Маркъл за написването на биографията, а като единствени източници са им послужили приятели на двойката и приближени до нея.

Разкрития за кралското семейство от биографията на Меган и Хари „Да намериш свободата“

Адвокатска кантора Schillings, която представлява Меган, заяви след решението, че защитата на издателя „няма никакви основания и всъщност е фалшива“.

„Това последно изслушване беше, за съжаление, поредната стъпка по дело, което вече е очертано от подсъдим, който използва правния процес, за да наруши поверителността на херцогинята и неприкосновеността на личния живот на хората около нея с цел мотивирана печалба, а не журналистика“, гласи официалното изявление от адвокатите на Меган Маркъл.

Това не е първото усложнение за херцогинята в нейната съдебна битка (припомнете си още тук). Пълният процес по делото на Меган Маркъл срещу Associated Newspapers трябва да започне през януари.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти