Над половин милион паунда за охрана на Меган и Хари: ето колко всъщност струва кралското семейство на данъкоплатците

Меган и Хари
Снимка: Getty

След като станаха ясни разходите на кралското семейство за последната една година, много британци едва ли пазят същите симпатии към неговите членове.

Според Доклада за Суверенния грант в периода между 2018 и 2019 г. кралицата е поела 140 официални ангажимента, а кралското семейство е участвало в 3,200 появи. То е струвало на британските данъкоплатци общо 67 милиона паунда през изминалата финансова година, което е с 20 милиона паунда повече от предишната.

Разходите обаче идват от „поддръжка на кралски дворци в страната“, както и „усъвършенстване на услугите“ в Бъкингам, което се посочва от изданието “Town & Country” като „огромен, 10-годишен проект“.

Чуждестранната преса обаче постави акцент върху разходите на принц Хари и Меган Маркъл за реновиране на новия им дом. То струва общо 2.4 милиона паунда (или към 3.05 милиона долара).

“Daily Mail” пише, че двойката харчи 750 хил. паунда за охрана – това според направените сметки стига за заплащане на повече от 20 полицаи. Пенсионираният директор Дей Дейвис (който е и бивш началник на кралската охрана) не пести критиките си пред “Daily Mail”, че „мнозина може да поставят под въпрос колко мъдро е решението да се изместиш от идеално охранявана кралска резиденция“, каквато е предишната им - Кенсингтън.

Друг източник твърди: „Охраната е от огромно значение за двойката, като е предложена обширна програма за защита на имота от публичното око, костваща до 20 хил. паунда“. Тя е свързана със засаждането на голямо количество дървета и храсти, за да не може посетителите на Фрогмор, състоящ се от общо пет постройки, да виждат нищо.

Както обаче пише “Independent”, при нанасянето на Меган и Хари във Фрогмор Котидж е имало належаща нужда от основен ремонт, за да бъде жилището годно за живеене.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Что-то меня сегодня на звёзд потянуло🤩 Сколько стоят ремонтные работы принца Гарри и Меган Маркл в Frogmore Cottage? Если вы следите за историями о реконструкции принца Гарри и Меган Маркл в коттедже Frogmore, то вы знаете, что королевская чета усердно работала над реконструкцией своего дома в этом году. Как сообщалось в Independent, Кенгсингтонский дворец подтвердил, что ремонтные работы обошлись британским налогоплательщикам в 2,4 миллиона фунтов стерлингов (4,4 миллиона австралийских долларов) за последний финансовый год. Это лишь небольшая часть общей суммы британских налогоплательщиков на сумму 67 миллионов фунтов стерлингов (почти 122 миллиона долларов), которая пошла на финансирование расходов королевской семьи, и увеличилась почти на 20 миллионов фунтов стерлингов по сравнению с предыдущим финансовым годом. Потребовалось почти шесть месяцев, чтобы внести изменения в Коттедж Frogmore, расположенный выше Виндзорского замка. Учитывая, что коттедж Frogmore стоит с 1792 года, для комфортного проживания пришлось проделать большую работу, соответствующую современным стандартам.🙆🏼‍♀️ #vogueliving #gettyimages #yeongsassall #meghanmarkle #princeharry #frogmorecottage #royalfamily #sussexroyal

A post shared by ДИЗАЙН ИНТЕРЬЕРА (@madisonstudio.ru) on

Според доклада за Суверенния грант държавните разходи, използвани за ремонта на Фрогмор Котидж, са били единствено за основите, а всички допълнители елементи като мебели са платени с с лични средства на херцога и херцогинята на Съсекс: „Сградата е превърната в отделна резиденция и остарялата инфраструктура е заместена, за да бъде гарантирано дългосрочното бъдеще на имота. Всички арматури и принадлежности са платени от Техните кралски височества.“

Това, което ядосва британците е, че на двойката вече е била предложена резиденция в Двореца Кенсингтън, която няма да струва на данъкоплатците толкова. „Разочароващо е кралска особа да харчи толкова, когато училищните бюджети са намалявани, а повечето обществени услуги са оскъдни“, споделя бившият секретар по транспорта лорд Адонис и допълва: „Изключително се възхищавам на кралицата, но кралското семейство трябва да дава пример…Повишените кралски разходи биха отишли за обществени услуги като образование.“

кралица Елзиабет Втора
Снимка: Getty

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти