Меган и Хари предизвикаха противоречиви реакции с първата си обща корица за списание

принц Хари Меган Маркъл
Снимка: Pari Dukovic, Time Magazine

Time включи Меган Маркъл и принц Хари в списъка си с най-влиятелните хора на планетата през 2021 г., поставяйки ги на една от общо десетте корици на броя.

Посветеният на двойката материал е написан от Хосе Андрес, основател на неправителствената организация World Central Kitchen, на която Меган и Хари си партнират в осигуряването на храна на пострадали от природни бедствия.

„В свят, където всеки има мнение за хора, които не познава, херцогът и херцогинята имат състрадание към хората, които не познават. Те не просто изказват мнение. Те тичат към битката“, пише Андрес.

Това бележи първият път, в който херцогът и херцогинята на Съсекс позират заедно за фотосесия и корица на списание. Разпространението на кадрите, направени от нюйоркския фотограф Пари Дукович, съвпадна с 37-ия рожден ден на принц Хари, но не всички останаха очаровани от избраната снимка за корица.

Част от потребителите в социалните мрежи критикуват избраната поза, при която фокусът е върху Меган, а Хари е на по-заден план. „Кой одобри този кадър?! Той стои ли? Или седи? Държи се за рамото ѝ, за да не падне? Защо бихте накарали така прекрасни хора да изглеждат по този начин?“, гласи едно мнение в Twitter. Според друг потребител принцът позира като стилист на съпругата си, а някои отбелязват, че при корицата си личи излишна обработка на Фотошоп с ретуш.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TIME (@time)

Не липсват и противоположни отзиви, които хвалят снимката. „Обичам избраната поза за корица. Тя директно се сблъсква с идеята, че е необходимо жените да се свият или отдръпнат, за да бъдат женствени или да избегнат обвинения във „възмъжаване“. Те наистина показват какво е модерна силна двойка мощност, а това е красиво и се вижда рядко“, пише друг потребител.

На въпросния кадър Меган носи бяла риза със завити ръкави и широки панталони в същия цвят, докато Хари е облечен черна риза и гривни. Върху ръката на херцогинята виждаме златния часовник Cartier Tank Francaise, принадлежал някога на принцеса Даяна. Прическата на Маркъл е дело на стилиста Серж Норман, който е отговорен и за косата ѝ в сватбения ден на двойката.

Сватбата на Меган и Хари в снимки

За Меган и прическата ѝ стилистът Джеймс Джонсън казва: „Напомня ми на Бионсе, показвайки женска сила - подкрепена от нейния мъж, нейният принц, облегнат на нея, демонстрирайки женските възможности, тя носи панталоните и има буйна коса“. Според Дилис Нг, фоторедактор на броя Time100, снимката „улавя мощната им динамика като равноправни партньори“, пишат от Independent.

В друга снимка от фотосесията за Time Меган и Хари позират в своя дом в Калифорния, облечени в цветово координирани дрехи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pari Dukovic (@paridukovic)

На следващ кадър двойката се разхожда през гориста местност, а снимката напомня за посещението на двойката в Нова Зеландия по време на първата им кралска обиколка през есента на 2018 г.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pari Dukovic (@paridukovic)

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти