Марта Вачкова: Ставам главна сестра, но ме е страх да не припадна по време на операция

Велина Томова

Марта Вачкова е една от звездите в новия български сериал „Откраднат живот“, който ще се излъчва по Нова телевизия от 8 март.

Саможертвата на един баща, целеустремеността на един млад човек да се реализира в живота въпреки физическите си проблеми, съдбоносни решения, компромиси, спасителни секунди – сериалът обещава много и ние нямаме търпение да го гледаме.

За да задоволим поне малко любопиството си, а вероятно и вашето, ви предлагаме да изслушате едно много интригуващо интервю на двама от актьорите – Марта Вачкова и Димо Алексиев, дадено на любимата ни Ива Дойчинова в предаването по FM+ “Ива от сутрин до обед“.

В интервюто Марта Вачкова, която влиза в ролята на главна сестра на измислената болница „Св. Кирил“, разкрива подробности около снимачния процес и тяхната близка среща с истински лекари в истинската им среда – Александровска болница.

"Добре, че беше този сериал, за да разбера какво е да бъдеш главна сестра, оказа се, че именно тя взима най-тежките решения. И макар ролята ми да не е от най-главните, се оказа, че е решаваща с няколко момента на сюжета.

Заедно с Димо Алексиев посетихме няколко операции на Александровска болница, а също и така имахме възможност да задаваме въпроси на персонала и да разберем кое как се случва.”

По време на едно от тези посещения, един от санитарите колабира. "Никой от лекарите, работещи в операционната не се втурна да му помага. Пациентът е най-важен в този момент и за нас, това беше страхотна изненада.

Логично е да помогнеш на човек, на когото му е прилошало, но лекарите са напълно отдадени на пациентите си, особено по време на операция и това наистина много ме впечатли”, допълни актрисата.

Цялото интервю можете да чуете във видеото горе, а кои са останалите актьори, си припомнете тук >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти