Мариан Кюрпанов в интервю за Edna.bg

Мариан допълва, че се гордее, защото постига сам целите си, а не разчита някой друг да му свърши работата
Снимка: Нова телевизия

Християн Немски

Името на Мариан Кюрпанов става известно след спечелването на българското издание на конкурса "Менхънт" през 1999 г. Малко по-късно моделът заминава за Италия, там живее над 10 години и работи за марки като "Dolce & Gabbana", "Chanel", "Nike", "Fila" и др. Същевременно Мариан не пропуска да се дипломира и днес е притежател на докторантура по комуникации и специализация по психология на потреблението. Преди няколко години напуска Ботуша, за да потърси късмета си в Голямата ябълка, където живее и досега.

Споделя, че поне при моделите мъже възрастта изобщо не е порок, защото ангажиментите за рекламни договори се увеличават именно с напредване на годините и понятия от типа на "моделството е до време" отдавна не важат в модния бизнес на запад от нас.

През последните месеци обаче той прекарва основната част от времето си в България, където успя да спечели второто място в петия сезон на "Vip Brother", а сега се е устремил към следващото си телевизионно предизвикателство, след като бе поканен да се включи в четвъртия сезон на предаването "Dancing Stars", излъчващо се всеки вторник и четвъртък от 20,00 часа по Нова телевизия.

Пред какво не се примирява, в какъв ритъм танцува живота си, има ли комплекси, на какви принципи държи и как се разтоварва, предстои да разберем от самия Мариан.

- Защо реши да участваш в "Dancing Stars"?
- Защото обичам да танцувам и имах нужда от подобна емоция. Продуцентите на формата буквално ме свалиха от самолета за Ню Йорк, където имам ангажименти като модел, но реших да се пробвам с танците и ето ме като участник в "Dancing Stars".

- В какъв танцувален ритъм живееш живота си?
- В много динамичен и под звуците на любимите ми стилове дийп хаус и транс.

- Как се разтоварваш извън работата си?
- Фен съм на екстремните спортове като кайт сърфинг, подводно гмуркане, скално катерене, сноуборд, но за съжаление в момента нямам никакво време да ги практикувам. Тоест за мен важи максимата, че се разтоварвам най-добре с максимално натоварващи активности.

- Пред какво не се примиряваш?
- Пред човешката глупост, хаоса и неорганизираността. Аз съм максималист и когато виждам, че другите не работят на съответното ниво буквално излизам "извън релси".

- Би ли се върнал за постоянно в България?
- На този етап не, защото имам много ангажименти и планове в чужбина, които за съжаление няма как да реализирам тук.

- Освен с работата ти като модел с какво друго искаш да се занимаваш?
- Имам идея да открия заведение в Ню Йорк и ще работя здраво в тази насока, за да осъществя този проект.

- Доколко важен е успехът за теб?
- Вярвам, че всеки човек има ценности и ако цената на успеха включва тяхното потъпкване, то този успех моментално губи смисъла си. Аз не "летя в облаците", а си поставям реални цели, които с много постоянство и професионализъм се старая да постигам.

- Коя е ахилесовата ти пета?
- Прекалено съм наивен в добротата на другите.

- Кои човешки качества цениш?
- Честността, приятелството и принципността.

- Красотата пречела ли ти е някога?
- Да, защото много често хората ти лепват етикет, че ти си само едно красиво лице и нищо повече и не ти предоставят възможност да се докажеш и в друга сфера.

* Видео с репетициите и танца на Мариан и Михаела по време на първия лайв в "Dancing Stars".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти