Маги Малеева: В някои моменти съм била леко надменна

В предаването ,,На кафе“ по NOVA ни срещнаха с великата тенисистка Маги Малеева по време на Golden Apple Awards, където тя спечели приз в категорията за „Устойчиво бъдеще“.

,,За мен тази награда има смисъл, за да продължавам да говоря за нещата, които ме тревожат. За климатичната криза, за това, което се случва с околната среда. Приятно е, че съм тук, защото това ми дава възможност да говоря за тези неща. Иначе, самата награда като награда, съм щастлива и без нея“, споделя тя.

Според нея публичните личности имат отговорност да подобряват средата, в която живеем и тя има уважение към тези, които го правят. 

,,Много неща могат да ме развълнуват. Едно от тях е, когато видя някой да прави някакво добро или алтруистично действие, което е не егоистично, а е за други хора. Това винаги ме кара да вярвам, че има добри хора“, допълва Малеева.

Тенисистката казва, че професионалният спорт е огромна отговорност – учи те на много неща и понякога порастваш доста по-бързо, дори не по свое желание.

,,Спортът те учи на много неща, дори да не станеш професионалист, а да е част от живота ти. Това си е едно училище. Учи те на това да се изправяш пред неуспехи, да взимаш решения, да бъдеш дисциплиниран и организиран, да си управляваш времето. Всичките тези неща ти помагат да се справяш с живота. Затова мисля, че да се спортува е супер важно“, допълва още Маги. 

Богинята на тенис корта: славните спортни моменти в кариерата на Маги Малеева

,,Аз съм се взимала сериозно, може би е имало моменти, когато съм била леко надменна. Мисля, че независимо какво си постигнал, ти си човек и нищо не ти дава право да се държиш зле и надменно с други хора”, споделя тенисистката. 

Вижте пълното интервю в ефира на ,,На кафе“ във видеото по-горе!

Още материали от ,,На кафе": 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол