"Кръстникът" от Небраска: малко известни и твърде любопитни факти за Марлон Брандо

"Кръстникът" от Небраска: малко известни и твърде любопитни факти за Марлон Брандо
Снимка: netinfo

На днешната дата преди 14 години от този свят си отива легендарният Марлон Брандо.

Роден на 3 април 1924 г. в Омаха, щата Небраска (САЩ), Марлон е считан за един от най-знаменитите филмови артисти на своето време.

Снимка: netinfo

Носител е на три награди на филмовата академия на САЩ за Най-добра мъжка роля във филмите „На кея“ (1954) , „Кръстникът“ (1972) и за цялостна кариера. Също така е притежател на редица други почетни отличия, сред които - награди "Еми", "Златен глобус", БАФТА и др. Той е поставен на четвърто място сред 100-те най-велики актьори на всички времена от Американския филмов институт.

Снимка: netinfo

Брандо освен това е и известен активист, като демонстрира отношение по важни политически и социални проблеми като американските граждански права и преместванията на американските индианци.

Брандо е женен два пъти и има осем деца – син от първата си съпруга, двама сина и две дъщери от втората си жена, както и още една дъщеря и двама сина от домашната си прислужница, с която има дългогодишна връзка.

Отива си от този свят на 1 юли 2004 г.

Снимка: netinfo

Ето 10 малко известни и твърде любопитни факти за актьора:

1. Марлон Брандо е имал два известни прякора през годините. Това са имената Бъд и Мистър Мъмбълс. Второто му прозвище е измислено от самия Франк Синатра.

2. Преди да стане актьор, Брандо е бил пиколо на асансьор в универсален магазин в продължение на четири години.

Снимка: netinfo

3. По време на интервю с Лари Кинг в едноименното вечерно шоу Марлон Брандо целува водещия по устата. Годината е 1995-а, а реакциите са бурни.

4. Марлон Брандо непрестанно отказва да научи репликите си и импровизира пред камера, за да прокара свой авторски почерк в лентите, в които се снима.

Снимка: netinfo

5. В юношеските си години Брандо е бил гонен от занятия, защото е карал мотоциклет из коридорите на училището.

6. Приживе холивудският ас притежава остров, който се намира в Тихия океан.

Снимка: netinfo

7. През 1965 г. Марлон Брандо получава своя звезда на Алеята на славата в Холивуд.

8. Едни от най-близките звездни приятели на Брандо са покойната вече Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън. Самият Бъртън често казва за Марлон, че е изключително интелигентен човек, но славата и парите са го споходили твърде бързо и на млади години.

Снимка: netinfo

9. Един от синовете на Марлон Брандо – Мико, е бил бодигард на Майкъл Джаксън. Брандо и Джаксън са имали силна приятелска връзка през годините.

10. Биографията му, публикувана през 1976 г. от Гару Кери, включва следния цитат на Брандо: "Хомосексуалността е толкова на мода, че вече не е новина. Както голям брой мъже, така и аз съм имал хомосексуални случки, от които не се срамувам."

Снимка: netinfo

Припомнете си още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти