Краят на една ера: Голямото Пиле от "Улица Сезам" се пенсионира

голямото пиле
Снимка: Getty/Gulliver

След близо 50 години на „Улица Сезам” актьорът, който даде живот на Голямото Пиле от едноименния детски сериал, се пенсионира.
 
Кукловодът Карол Спини, който също така играе и друг герой в сериала - Оскар, лично е избрал наследниците си, които ще играят двете роли, след като ги е обучавал повече от две десетилетия.

„Голямото Пиле ме отведе на толкова места, отвори ума ми и подхрани душата ми”, пише Спини в изявление, разпространено от екипа на „Работилница Сезам”. Но сега е време за двамата изпълнители, с които работих лично и уважавам, и всъщност лично избрах, за да ме наследят като Голямото Пиле и Оскар, да вземат моите други две личности в свои ръце и да продължат да им дават живот”, каза още актьорът.

Спини е на 84 години и е помогнал в създаването на двата персонажа, които са белязали детството на милиони хора.

Актьорът е спечелил множество награди "Еми" за своето творчество, както и Награда за цялостно творчество. Той също така спечели и "Грами" за най-добър запис на детска песен.

Неговият живот е запечатан в документалния филм от 2014 г. „Аз съм Голямото Пиле: Историята на Карол Спини” (I Am Big Bird: The Caroll Spinney Story).

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти