Кои знаменитости притежават частни острови

Покойният Марлон Брандо става собственик на остров в Таити през 1965 г. Иначе тук го виждаме в кадър от филма "Дон Хуан Де Марко" (Don Juan DeMarco") (1995 г.) заедно с Фей Дънауей
Снимка: Getty/Guliver

Християн Немски

В света на богатите и прочутите рядко се срещат невъзможни капризи, а за да сме в синхрон с ваканционния ни морски ентусиазъм – решихме да проверим кои известни личности притежават собствени острови и ето какво открихме.

Един от най-популярните илюзионисти, за когото летенето не е химера, Дейвид Копърфийлд (55 г.), е горд собственик не на едни, а на цели 11 острова, разположени на Бахамите, като общата им цена е 50 млн. долара. Най-интересен сред океанските владения на Копърфийлд е остров Муша Кей (Musha Cay), където се състоя сватбата на Хавиер Бардем (43 г.) с Пенелопе Круз (38 г.) през юли 2010 г., както и брачната церемония на съоснователя на "Гугъл" – Сергей Брин (38 г.), провела се май 2007 г. Добрата новина е, че всеки може да си наеме въпросния остров, стига да разполага с 37 500 долара на вечер, а към екстрите за ползване влиза и огромно лятно кино.

Покойният киноколос Марлон Брандо (1924-2004) си купува остров в района на Таити още през 1965 г., а неговият по-млад колега Леонардо Ди Каприо (37 г.) пък притежава остров в Белиз, станал негова собственост преди седем години за сумата от 1,75 млн. долара.

35-годишната колумбийска певица Шакира явно не е от пестеливите, като се има предвид, че е броила 16 млн. долара за остров на Бахамите. В близост са и частните островни територии на Никълъс Кейдж (48 г.), Еди Мърфи (51 г.), Джулия Робъртс (44 г.), Джони Деп (49 г.), Лени Кравиц (48 г.) и др.

Милиардерът и собственик на модна къща "Луи Вюитон" ("Louis Vuitton"), французинът Бернар Арно (63 г.), също влиза в групата на щастливците с остров на Бахамите. Повече от 30 години с остров, но на Карибите разполага един друг милиардер, само че от британски произход – Ричард Брансън (62 г.) – основател на звукозаписната компания "Върджин Рекърдс" ("Virgin Records") и авиолиниите "Върджин Атлантик" ("Virgin Atlantic").

Атина Онасис (27 г.), която е внучка на небезизвестния корабен магнат Аристотел Онасис (1906-1975), е притежател на гръцкия остров Скорпиос, чиято стойност надхвърля 200 млн. долара.

Мел Гибсън (56 г.) пък избира съвсем различна дестинация за отдих и почивка, когато през 2004 г. се сдобива с остров във Фиджи, оценен на 15 млн. долара.

Канадската изпълнителка Селин Дион (44 г.) явно никак не иска да бяга от своите корени, затова преди няколко години тя си купува остров в провинция Квебек, където е отраснала.

В Британска Колумбия се подвизава и по един островен имот на името на Джийн Хекман (82 г.) и Робин Уилямс (61 г.), а в непосредствена близост до Португалия Стивън Спилбърг (65 г.) обича да събира тен и океански бриз, докато се излежава на брега на частния си остров.

Музикалната дива Даяна Рос (68 г.) също има остров, който обаче е сгушен във Френска Полинезия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти