Вторият съпруг на Мерилин Монро: "Когато правехме любов, сякаш боговете се сражаваха над нас"

Всички знаят коя е Мерилин Монро. Има някакво особено обаяние в това момиче, което подчинява света в краката си. 

Нещо повече, отвъд имиджа си на празноглава блондинка и секс символ на няколко поколения, тя е и изключително умна и проницателна жена. Целият ѝ живот е стихиен - началото на кариерата, връзките с мъже, браковете, слуховете и мистериите около края на живота ѝ.

Днес отново ще повдигнем завесата за някои от тайните на американската актриса и ще ви разкажем любовната история на Мерилин Монро и Джо Димаджо.

Тайните за красота на Мерилин Монро

Джоузеф Пол „Джо“ Димаджо е бейзболен играч, който прекарва 13-годишната си кариера само с Ню Йорк Янкис. Има 56 последователни игри с поне един успешен удар - рекорд, който до днес все още е ненадминат. Става член на бейзболната Зала на славата през 1955 година. През 1969 година е избран за най-добрия жив спортен играч. 

Освен като успешен спортист, Джо Димаджо е известен и като втория съпруг на Мерилин Монро. 

мерилин монро
Снимка: Getty

Любовта им разтърсва и приковава вниманието на цялата нация - Монро е обявена за сирената на холивудското кино, а Джо - за най-добрия бейзболист на всички времена. И двамата постигат американската мечта, издигат се до светските върхове, като започват пътя си от първото стъпало. 

Всичко започва през 1952 година - Димаджо използва контактите си, за да организира среща с Мерилин. По това време той е прясно пенсионирана спортна легенда, а тя - изгряваща звезда. Запознанството им най-после се състои, а сексапилната красавица е скептична:

"Очаквах бляскав нюйоркски тип, а вместо това срещнах консервативен мъж, който никак не беше настоятелен. Държеше се, сякаш съм нещо специално."

мерилин монро
Снимка: Getty

Химията между тях е бурна и двустранна. Началото на връзката им е факт. 

Въпреки почти непреодолимите различия, които постоянно се подчертават от жълтите таблоиди, между двамата има много общо. Истината е, че и двете твърдения са верни. Да, това е парадокс, но нека не забравяме, че тук говорим за любов:

"Истината е, че ние много си приличахме", споделя Мерилин в своите мемоари. Моята слава и величието на Джо бяха само върха на айсберга. Те нямаха нищо общо с нашата същност."

Секси цитати на Мерилин Монро

Според самия Джо Димаджо интимният им живот е епичен:

"Когато правехме любов, сякаш боговете се сражаваха над нас. Имаше мълнии и гръмотевични бури."

Но, разбира се, силното му физическо привличане към Мерилин е съчетано с уважение към нейната интелигентност и уязвимост.

И така, така темата за брака идва съвсем естествено:

"Джо и аз говорехме за сватба месеци наред", разказва актрисата. "Знаехме, че няма да ни е лесно. От друга страна, нямаше как да продължаваме да бъдем любовници от двата края на държавата. Щеше да навреди на професионалния живот и на двамата."

Сватбата на Мерилин Монро и Джо Димаджо се състои на 14 януари в общината на Сан Франциско. Житейските предизвикателства обаче нямат намерение да почакат и ги изправят пред редица изпитания само мигове след като стават семейство.

Звездната двойка заминава за Япония, комбинирайки медения месец с бизнес пътуването на бейзболиста. След това Мерилин пътува сама за Корея, където изпълнява песни от филмите си като част от шоу за над 60 000 американски морски пехотинци в рамките на четири дни. Димаджо е "изоставен" в Япония. 

мерилин монро
Снимка: Getty

След като отново стъпват на родна среда, двамата се опитват да живеят като нормално семейство, но това начинание не е никак лесно. Джо започва да ревнува съпругата си, намесва се в подписването на договори и избора на роли. Иска да я превърне в покорна домакиня. Мерилин от своя мечта очаква от него да бъде съпруг с широк мироглед, който ще я насърчава да преследва мечтите си. Е, краят е близо.

Чашата прелива по време на снимките на филма "Проклетите седем години". Спомняте си онази популярна сцена, когато въздушната струя повдига бялата рокля на Мерилин Монро, нали? Е, оказва се, че, когато вижда как бедрата на любовта на живота му са на показ пред очите на целия свят, Джо не издържа и решава да сложи край.

мерилин монро
Снимка: Getty

Така, 9 месеца след сватбата, Мерилин Монро публично обявява развода си и за основна причина посочва "психическо насилие". По това време получава писмо от Джо, в което вече бившият ѝ съпруг признава:

"Обичам те и искам да съм с теб. Не искам нищо друго, освен да възвърна твоята вяра в мен. Сърцето ми се късаше, когато те гледах как плачеш пред всички тези хора."

Минават години, преди пътищата им отново да се пресекат.

мерилин монро
Снимка: Getty

Монро има връзка с драматурга Артър Милър. Аферата им става все по-сериозна след октомври 1955 година, когато разводът ѝ с Джо е окончателен, а Милър се разделя със съпругата си, от която има две деца. Мнозина се опасяват, че Монро ще влезе в „черния списък“ и я призовават да сложи край на взаимоотношенията им, тъй като Милър е разследван от ФБР за твърдения, че е комунист. Въпреки риска за кариерата си, Монро отказва. На следващата година се женят. Това е и най-продължителният брак на актрисата – 5 години.

Разводът я заварва като емоционална развалина, настанена в психиатрична клиника в Ню Йорк. Именно Димаджо я освобождава от тази институционална клетка и я взима със себе си на тренировъчния лагер, в който участва, за да ѝ помогне да се възстанови. Продължава да се грижи за бившата си съпруга и когато тя се бори с депресията и зависимостта към наркотиците.

Мерилин Монро умира една година по-късно. Според официалните заключения причина за смъртта е свръхдоза сънотворни.

мерилин монро
Снимка: Getty

Скърбящият Димаджо организира погребението и забранява присъствието на холивудския елит и семейство Кенеди, сред които и самия Джон Кенеди, за когото се носят слухове, че имал афера с Мерилин. Спортната легенда никога не прощава на приятеля си - Франк Синатра, че започнава бившата му съпруга с американския президент.

Джо никога повече не се жени и рядко говори за покойната си бивша съпруга. Изпраща 3 пъти седмично рози на гроба ѝ в продължение на 20 години. 

"До последния си ден ще се чувствам виновен за всичко, което ѝ се случи. Веднъж Синатра ми каза, че Мерилин винаги ме е обичала и че не е спирала да ме обича до последния си дъх."

Незабравимата Мерилин Монро

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти