Известни майки и тяхната "война" с предразсъдъците

Известни майки и тяхната "война" с предразсъдъците
Снимка: Getty/Guliver

Когато жените забременеят и родят, над тях надвисва голямо напрежение от страна на околните да възвърнат на мига фигурата си отпреди раждането.

Но това напрежение се увеличава стократно, когато жената е известна личност. И напрежението идва от страна на цялото общество.

Такъв е случаят със следващите 8 жени, за които ще ви разкажем.

Няма начин да не сте чували за тях, защото те са популярни по цял свят американски актриси или певици.

Преследвани от безброй папараци в ежедневието си след като са станали майки, тези смели момичета разказват в свои интервюта след раждането за предизвикателството на новия период, белязал живота им и за решението им дали да бъдат от жените тип: "О, я виж как изглежда тя само 2 месеца след раждането!" или от типа: "Кога ли ще успее да свали натрупаните килограми?"

Ето какво споделят за първите мигове от майчинството и новата им фигура звездите:

Кери Уошингтън
"Не се връщам назад в живота, а се опитвам да бъда себе си по най-добрия възможен начин. Тялото ми стана поле за осъществяване на истинско чудо, не искам да изглеждам, все едно това чудо не се е случвало".

Кийра Найтли
"Като жена трябва да призная, че винаги съм мразила някои части от тялото си. Всеки преминава през такива периоди, в които се гледаш в огледалото и си казваш: "Ами ако имах по-различни бедра или коремче...". След това идва бременността и сега, уау, тялото ми е невероятно фантастично. Никога повече няма да си помисля нещо лошо за фигурата си - в момента тя е невероятна".

Хейдън Пенетиер
"Аз все още съм новобранец в майчинството. Все още се опитвам да разбера как точно бременността се отрази на тялото ми, как го промени... В момента съм в такъв период, че се чувствам като 80-годишна жена, която се опитва да слезе по стълбите. Искрено се надявам това да е временно. Но знам, че някои неща никога няма да бъдат същите."

Дрю Баримор
След две бебета е трудно да останете в състоянието, в което обичате фигурата си. По-скоро се чувствате като кенгуру с гигантска торбичка. Всичко е странно. Започвате да си мислите колко е красив самият факт, че тялото ви умее да създаде дете. И след време, когато се осъзнаете, ще започнете да виждате истински красивите аспекти на бременността и майчинството.

Гуинет Полтроу
"След първата ми бременност, теглото ми се възвърна бързо, но след втората бе наистина трудно. Цялата ми кожа висеше. Не беше лесно, бе едно от най-трудните неща в живота ми, но когато виждаш резултатите, започваш да работиш по-мотивирано за фигурата си. Всяка жена може да разпределя грижите за децата и за себе си, стига да има желание. Просто трябва да осъзнае, че има неща, които са важни за децата, но и такива, които са важни за самите нас."

Дженифър Лопес
"Спомням си, когато близнаците се родиха, коремът ми изглеждаше толкова странно. Но се чувствах огромна късметлийка, че имам такъв корем. Отне ми цяла година да възвърна фигурата си. Всъщност, аз изглеждах добре и 2-3 месеца след раждането - дори на снимки, направени под определен ъгъл. Но истината е, че за да постигнеш хубаво тяло, когато станеш майка, коства много усилия. И хората трябва да проявяват разбиране към тези жени.

Блейк Лайвли
"Аз все още съм с 8 килограма по-тежка, но е хубаво да знам,  че хората мислят, че аз свалих натрупаните по време на бременността килограми. Все още имам килограми за сваляне, но честно казано, не ме вълнува. Има обществен натиск към жените, от които се очаква да изглеждат сякаш на 19 веднага след като родят. Това е безумно и глупаво!"

Оливия Уайлд
"Аз не съм в перфектна форма. Дори смело мога да заявя, че съм отпусната. Но истината е, че съм майка. Вярвам, че живея в добронамерен свят, където не се очаква майките да тръгнат на фитнес в първия ден след раждането. Или да ядат само салати и плодове, докато кърмят. Вярвам, че промяната на фигурата след раждането трябва да става постепенно, не искам да си губя времето в стремеж към някакво субективно определение на съвършенство. Предпочитам да се възстановявам бавно, да усещам и да се наслаждавам на всеки миг от майчинството пълноценно."

Прочетете още:

Отслабнах, защото кърмих

Красива като мама

Татуировки за майки

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти