Принц Хари разкри тъжното заглавие на мемоарите си

Дългоочакваната автобиография на принц Хари вече официално има заглавие, корица и премиерна дата, съобщават от People.

Първоначално мемоарите трябваше да излязат тази есен, но бяха отложени заради смъртта на кралица Елизабет Втора, която почина на 8 септември.

От издателството Penguin Random House потвърждават, че книгата ще излезе на 10 януари 2023 г. в Северна Америка и Великобритания. Автобиографията е озаглавена “Spare” – освен че думата може да означава „спестен“ и „пощаден“, в рамките на кралското семейство обикновено тя се използва в смисъла на „резервен“.

Един от изразите, използвани за две сестри или двама братя, деца на монарха, е “the heir and the spare” или „наследникът и резервата“. Затова и избраното заглавие най-вероятно препраща към съдбата на принц Хари като по-малкия син – оставащ на заден план, за разлика от брата, който е директен престолонаследник.

Автобиографията ще се състои от 416 страници, а в изявление от издателството обещават историята на Хари да бъде разказана със „сурова, непоклатима честност“. Книгата е наричана „забележително издание, пълно с прозрение, откровение, самоанализ и трудно спечелена мъдрост за вечната сила на любовта над скръбта.“

За корица е използвана снимка в близък план на Хари, който гледа право напред към читателя. Аудио версията на книгата ще бъде разказвана с гласа на принца.

„Това е най-накрая неговата история“, казват още издателите, които издават, че “Spare” ще ни върне „незабавно обратно към един от най-изпепеляващите образи на двадесети век: две млади момчета, двама принцове, вървящи зад ковчега на майка си, докато светът гледа в скръб – и ужас.“

В автобиографията Хари разказва за първи път публично за някои моменти от живота си, сред които погребението на Даяна. Мемоарите включват и моменти от службата му в Афганистан „и радостта, която намира в това да бъде съпруг и баща“.

„Той предлага честен и завладяващ личен портрет, който показва на читателите, че зад всичко, което мислят, че знаят за принца, се крие история, която е едновременно вдъхновяваща, смел и отваряща очите.“

С приходите от книгата Хари ще направи дарения на две благотворителни организации - своята африканска благотворителна организация за ХИВ и СПИН Sentebale и WellChild.

Принц Хари през годините

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти