Хари и Меган са в Ню Йорк с важна задача

Вчера, 18 юли, беше Международният ден на Нелсън Мандела. По този повод Хари и Меган пристигнаха в Ню Йорк, за да присъстват на общото събрание на ООН, където бяха раздадени награди с неговото име на личности, борещи се за човешките права.

Принцът държа 15-минутна реч за приноса на Нелсън Мандела, в която споменава взаимоотношенията на южноафриканския политик с покойната му майка принцеса Даяна, а в края на обръщението си си позволи да изпрати политически послания. 

Хари остро критикува решението на Върховния съд на САЩ, което значително ограничи възможностите за легален аборт, и изрази несъгласие и с бавното темпо, с което върви борбата с глобалното затопляне и бедността. 

ТЕСТ: Кейт Мидълтън или Меган Маркъл - на коя херцогиня приличаш?

Това изненада неприятно мнозина, защото от членовете на кралското семейство се очаква да бъдат неутрални, дипломатични и да се въздържат от изразяване на политическа позиция. След като се отказа от привилегиите си като член на кралското семейство, херцогът на Съсекс очевидно не се чувства ангажиран да спазва тези правила.

Снимки от събитието можете да разгледате тук:

Меган и Хари отбелязват Деня на Нелсън Мандела в Ню Йорк

Вижте още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти