Грами 2016-а: Кои са големите победители?

На бляскава церемония в Лос Анджелис стана ясно кои са големите победители на 58-мата церемония „Грами".

Албумът "1989", който беляза превръщането на Тейлър Суифт от принцеса на кънтри музиката в световен идол на поп музиката, спечели наградата "Грами" за най-добър албум на годината.

Рапърът Кендрик Ламар спечели пет награди "Грами", включително за най-добър рап албум, най-добро рап изпълнение и най-добра песен.

Американската поп певица Меган Трейнър беше призната за "най-добър нов изпълнител".

В тази категория с 22-годишната Трейнър си съперничеха австралийската певица Кортни Барет, британецът Джеймс Бей, американският кънтри певец Сам Хънт и сънародничката му Тори Кели.

| Вижте снимки на звездите от събитието ТУК |

Изпълнителката на "All About That Bas" избухна в сълзи, получавайки "златния грамофон", година след като си тръгна с празни ръце от предишната церемония, на която тази песен беше номинирана в категориите "най-добра песен" и "най-добър запис" на годината, отбелязва Франс прес.

Наградата "Грами" за песен на годината беше присъдена на композицията "Thinking Out Loud" на британския автор и композитор Ед Шийран.

Премията в тази категория е една от най-престижните и влиза в т.нар. "голяма четворка" наред със "Запис на годината", "Албум на годината" и "Най-добър нов изпълнител".

Наградата беше обявена от Стиви Уондър, който прочете името на победителя от лист отпечатан на брайл. Преди да прочете името на Шийран, Уондър се разсмя и се обърна към другите на сцената с думите: "Вие не можете да го прочетете, вие не можете да четете брайл". После използва момента, когато аудиторията се смееше и аплодираше, за да заяви: "Трябва да направим всяко едно нещо достъпно за всеки един човек с недъг".

"Грами" за най-добър албум в жанра латино-поп спечели пуерториканският певец Рики Мартин.

Вижте Галерията ни, посветена на наградите Грами 2016-а ТУК.

Припомнете си още:

Торта Риана

Адел отказа дует на Бионсе

Тя печели по 1 милион всеки ден

Как певицата Сиара отслабна с 20 кг за 4 месеца

Рики Мартин и бащинството

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти