Гола и горда на 62: Ема Томпсън с провокативен нов филм и остра позиция срещу пластичната хирургия

Скоро със сигурност няма да видите Ема Томпсън да мине под ножа на някой пластичен хирург.

62-годишната Томпсън, която участва в предстоящия филм “Good luck to You, Leo Grande”, разговаря с “The Wrap” за това какво е усещането да си актриса в шейсетте си години. Новият филм разказва за вдовица, която наема млад мъж, за да може най-накрая да проучи сексуалната интимност, която ѝ липсва в брака.

На въпроса дали някога е обмисляла пластична хирургия, Томпсън категорично отговаря, че е против.

„Защо ще си причиниш това, просто не разбирам“, сподели откровено тя. „Честно казано смятам, че отрязването на себе си, за да го поставиш на друго място, за да не изглеждаш, че правиш това, което всъщност правиш, което е остаряване и което е напълно естествено, е форма на колективна психоза. Наистина мисля, че това е много странно нещо.“

Томпсън добави, че това не е нейно ново мнение сега, когато е на възраст, а хората често избират лифтинг на лице.

„Винаги съм мислила това. Но винаги съм бил с открити карти, войнствена феминистка, що се отнася до телата на жените и какво е направено с тях, какво ни е казано да очакваме от себе си, какво ни казват да правим на себе си“, заяви актрисата.

Неостаряваща красота: неповторимата Ема Томпсън през годините

Двукратната носителка на Оскар каза, че „един от големите триумфи“ на филма, който имаше виртуална премиера на филмовия фестивал „Сънданс“ в неделя, е, че „представя нетретираното тяло“.

За да се подготвят за ролята, в която Томпсън има изцяло гола сцена, тя и колегата ѝ Дарил Маккормак, който играе нейния ескорт, заедно с режисьора Софи Хайд, са репетирали „изцяло голи и говориха за телата ни, говориха за връзката ни с нашите тела, рисувахме ги, обсъждахме нещата, които ни харесват, неща, които харесваме в тях и описвахме телата на другия“, разказа Томпсън по време на интервю за “Sundance's Cinema Café”.

Тя добави, че очакванията на обществото определено затрудняват голата поява.

„Голямо предизвикателство е да се покажеш гол на 62“, каза тя. „Нищо не се е променило в ужасните изисквания, отправени към жените в реалния свят, но и в актьорството. Изискването, че трябва да си слаба е все същото, както винаги е било и всъщност по някакъв начин мисля, че сега е по-лошо.“

Томпсън каза, че възрастта ѝ е помогнала, но и усложнила нещата едновременно.

„Не мисля, че бих могла да го направя преди възрастта, на която съм“, каза тя. „И все пак, разбира се, възрастта, на която съм, го прави изключително предизвикателство, защото не сме свикнали да виждаме нетретирани тела на екрана.“

Но присъствието на Дарик Маккормак наоколо го е направило по-лесно, сподели Ема Томпсън. „Беше много важно, че можехме да се държим един за друг и да се смеем“, разкри тя.

Edna жена с чувство за хумор: забавните моменти на Ема Томпсън

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти