Марая Кери превзема метрото, Ема Томпсън се бори за работата си, а Кийра Найтли отново е Коко Шанел (Плейлистът на Edna #9)

Марая Кери
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я и ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Препоръчвам да го направите и вие.

МУЗИКА

Партито на Марая

“A No No” е третият сингъл на Марая Кери от албумa № 15 (!) в дискографията ѝ “Caution”. Говори се, че парчето е посветено на бившия мениджър на дивата Стела Булокников, срещу която асистентка на певицата повдигна дело, а след това и самата Марая Кери осъди и уволни. Важното е, че въпреки скандалите купонът отново е налице – метрото е оцветено в неонови светлини, а там виждаме oще приятеля на дивата – танцьорът Брайън Танака, както и близнаците ѝ Марокан и Монро.

Поп на макс

Ейва Макс се присъединява към инвазията на албанките, която започна с Рита Ора и продължи с Дуа Липа и Биби Рекса. Аманда Ейва Кочи, както е истинското ѝ име, се ражда в Уисконсин в семейството на имигранти, а миналата година ни грабна със сингъла “Sweet But Psycho”, който се чува в началото на клипа и към новата ѝ песен. “So Am I” вдъхва увереност на онези, които не се чувстват на място, а Ейва дава заявка да се превърне в икона на аутсайдерите, с което няма как да не ни напомни на Лейди Гага.

Обратно към музиката

Ако и вие преди няколко години не сте спирали да слушате “Love Me Again”, Джон Нюман сигурно ви е липсвал. След втория си албум от 2015 г. британецът отсъстваше от музикалната сцена, а сред причините е диагноза „мозъчен тумор“. През лятото на 2018 г. обаче изпълнителят се ожени, а вече чуваме и нещо ново от него. С “Feelings” Джон Нюман се връща към типичния си поп, денс и брейкбийт стил, и стискаме палци да повтори успеха си от 2013 г.

КИНО

Последно „сбогом“

След загадъчния тийзър от февруари HBO ни удостои и с първи пълен трейлър на осмия финален сезон на „Игра на тронове“. Въпреки новия трейлър все още се чувстваме като Джон Сноу, който не знае нищо. Сигурни сме само, че нападението на Белите бродници ще бъде съпроводено с отчаяние и героизъм като за последно.

От въображението до екрана

Животът на Дж. Р. Р. Толкин заслужава собствен филм и го получава с биографичната драма „Толкин“. Тя разглежда детството на писателя, участието му в Първата световна война и отношенията с голямата му любов Едит Брат. Никалъс Холт и Лили Джеймс като Толкин и любимата му очакваме в кината през май.

Борба за ефир

„Вечерното шоу“ e комедия, където Ема Томпсън е телевизионна водеща, получила новината, че предаването ѝ ще бъде свалено от екран през следващия сезон. Тя се възползва от таланта на новата сценаристка на шоуто Моли Пател, в ролята – Минди Кейлинг, която е и част от сценарния екип на филма. Продукцията на Amazon ще тръгне по някои кина в САЩ, а тук ще трябва да разчитаме на платформата.

ОЩЕ

Да бъдеш Коко

Кийра Найтли олицетворява духа на Chanel и за пореден път влиза в ролята на създателката му Коко. Приказната реклама представя новата интензивна парфюмна вода Coco Mademoiselle, която придружава незабравимите нощи, богати на конфети, балони, изненади и дръзка женственост. Няма съмнение, че ако Коко Шанел живееше днес, щеше да изглежда така, а от кадрите ти се приисква да приличаш на нея.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти