Елизабет и Филип прекарват последните си години на разстояние един от друг, твърди биограф

Предстояща биография, посветена на Елизабет Втора, прави нови разкрития за последните години от живота на покойния монарх.

В книгата „Елизабет: Интимен портрет“ авторът Гайлс Брандрет твърди, че минавали „седмици“, през които кралицата и съпругът принц Филип не се виждали един с друг. Според биографа тази практика започва, когато Филип се пенсионира през 2017 г.

Въпреки че двойката е поддържала контакт по телефона, Брандрет твърди, че кралицата е разбирала желанието на съпруга си „да не се суетят около него“ и „да прекара дните си по свой собствен начин“.

В компанията си кралицата и херцогът на Единбург откриват „нова утеха“ по време на изолацията от коронавирус. Двамата решават да прекарат повече време заедно в Сандрингам, Уиндзор и в Шотландия.

Книгата твърди още, че кралицата е искала да бъде до съпруга си в последните му мигове. За съжаление обаче, те идват толкова бързо, че прислугата ѝ не успява да я събуди навреме.

„Онази сутрин той отиде до тоалетната, подпомаган от медицинска сестра. Когато се върна, каза, че се е почувствал леко прималял и иска помощ, за да се върне в леглото. Сестрата извика камериера на херцога и пажа на кралицата, Пол Уайбрю, за помощ – и почина, преди кралицата да може да бъде извикана“, пише Брандрет.

принц Филип кралица Елизабет
Снимка: Getty

Тези подробности са едни от многото, която Daily Mail разпространява преди биографията да излезе официално на 8 декември. В „Елизабет: Интимен портрет“ Брандрет твърди още, че през последните месеци от живота си кралицата е страдала от рак.

Прочете повече в галерията тук:

Разкрития за последните дни на Елизабет Втора в нова биография

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти