Диетата на Одри Хепбърн, която ще ви изненада

одри хепбърн
Снимка: Getty

Одри Хепбърн е същинска икона и то с причина. Носителката на Оскар е притежавала не само голям талант, но е била и изявен филантроп. Тя е вдъхновила и продължава да вдъхновява поколения млади жени със своя знаков стил.

Тя е известна и с изящната си фигура, а през годините е имало множество спекулации дали добрата зад добрата й форма не се крие хранително разстройство. За щастие, слуховете са били пълна измислица. Дори обратното - Хепбърн никога не се е подлагала на диети и режими. "Тя обожаваше италинската кухня и пастата. Хапваше много зърнени култури, по-малко меса, като цяло ядеше от всичко, но в умерени количества", разкрива синът ѝ Лука Доти в интервю.

Дългогодишният партньор на Хепбърн, Робърт Уолдърс, споделя също, че актрисата наистина не е спазвала никакви диети, но пък постоянно е била в движение. Двамата са обичали дългите разходки и Одри определено е била по-енергичната от двама им.

"Тя имаше чудесен метаболизъм, но и не прекаляваше с нищо", разкрива Уолдърс, който е във връзка с актрисата между 1980 и 1993 година.

Ежедневното меню на актрисата било простичко и здравословно. За закуска обикновено хапвала филийка пълнозърнест хляб, намазана със сладко. За обяд избирала между някакво месо или паста със зеленчуци от градината им, а за вечеря предпочитала пилешка супа отново с много зеленчуци.

Хепбърн все пак се отдавала на изкушението от време на време - "След вечеря обичаше да си хапва шоколад или да изпече нещо шоколадово. Пийваше и по мъничко скоч", спомня си Уолдърс.

Хепбърн е била голям почитател на въглехидратите. "Обожаваше паста!", разкрива синът й. В книгата му, посветена на Одри, дори е написал следното: "Майка ми беше пристрастена към пастата. Не можеше да живее без нея."

Имала е и любима рецепта за спагети с доматен сос, която приготвяла задължително поне веднъж седмично. Тук можете да видите и любимата рецепта за спагети на иконичната Одри Хепбърн >>>

"Майка ми можеше да живее само на спагети с доматен сос", споделя Доти.

Прочетете тук незабравими цитати на Одри Хепбърн >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти