Любимата рецепта на иконичната Одри Хепбърн за спагети с доматен сос

Одри Хепбърн
Снимка: Getty/Gulliver

Одри Хепбърн е имала много роли в живота си - на актриса, на танцьорка, на филнатроп. Но готвенето не е много позната нейна страст и това трябва да се промени, защото се оказва, че звездната дама е обичала да прекарва време в кухнята и да измисля вкусни домашни рецепти.

Синът на Одри споделя, че майка му е била "пристрастена" към въглехидратите, а любимото ѝ ястие е било спагети с домати и сос. Тя е обичала тази паста толкова много, че я е приготвяла поне веднъж седмично.

Е, едва ли има по-добро кулинарно вдъхновение от това. Ето защо е време да запретнете ръкави и да си приготвите това вкусно изкушение с италиански привкус, директно от кухнята на великата Одри Хепбърн.

одри
Снимка: Getty/Gulliver

Ето я и самата рецепта с нужните съставки:

Продукти:

1 малка глава лук

2 скилидки чесън

2 моркова

2 стръка целина

2 консерви с белени домати

пресен босилек

2 с.л. зехтин

спагети по избор

сол на вкус

настърган пармезан

спагети
Снимка: Thinkstock

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера или дълбок тиган смесете нарязаните на ситно лук, чесън, моркови, целина и домати. Добавете малко зехтин и листа от босилек. Оставете да се готви на тих огън за около 45 минути, като разбърквате периодично.

Докато сосът къкри, напълнете друга тенджера с нужното количество вода, сложете щипка сол и сварете спагетите си според указанията на опаковката, можете да добавите вътре и още листа от босилек. Когато е готова, изцедете пастата от водата, за да не стане лепкава.

След 45 минути зеленчуците трябва да са омекнали, изключете котлона и оставете соса да постои така 10-15 минути. Опитайте соса и му добавете още сол, ако е нужно.

Сервирайте спагетите, богато гарнирани с доматения сос, сложете отгоре и от настъргания пармезан и още няколко листенца босилек.

Незабравими цитати на Одри Хепбърн

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти