Деси Радева се появи величествена като кралица в Токио

кралски особи
Снимка: Getty

Държавният глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева присъстваха на церемонията по възкачване на трона на новия император на Япония Нарухито.

Радева е заложила на елегантна дълга синя рокля, съчетана с изискано колие от перли, а държавният глава е в строг фраг, подходящ за събитието, пишат от Vesti.bg. Прави впечатление, че повечето от гостите сред мъжете са също заложили на този тип облекло.

 

Световни лидери и кралски особи се събраха в Токио, за да присъстват на събитие, което се случва веднъж на поколение, категорични са експертите по дворцов етикет, съобщава в. „Джапан таймс“.

Вижте кралските особи, които присъстваха на събитието в Япония тук >>>

Сред тях бяха принц Чарлз като представител на Великобритания, испанският крал Фелипе заедно със съпругата си кралица Летисия, престолонаследникът на Дания принц Фредерик заедно с принцеса Мери и др.

кралски особи
Снимка: Getty

Нарухито се възкачва на трона на хризантемата в присъствието на 190 делегации от цялата планета. Макар императорът да беше провъзгласен на 1 май, когато беше обявена смяната на имперската ера, церемониите в този ден бяха доста по-скромни от днешната.

Тя представлява официалната част, при която император Нарухито и императрица Масако се появяват пред обществото в официалните имперски роби и заемат местата си на трона, олицетворяващ тяхната власт.

император Нарухито
Снимка: Getty

Празненствата по повод коронацията струват около 16 милиарда японски йени, твърдят запознати.

Вижте кралските особи, които присъстваха на събитието в Япония тук >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти