Честит рожден ден на Нина Добрев, българската гордост в Холивуд!

Красивата и талантлива Нина Добрев празнува своя 34-ти рожден ден днес!

Нина или Николина Константинова Добрева, както е пълното ѝ име, е родена през 1989 година в София, но живее в Канада почти цял живот, тъй като цялото ѝ семейство емигрира, когато тя е едва 2-годишна. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Dobrev (@nina)

Актрисата има по-голям брат Александър. Баща ѝ Константин е компютърен специалист, а майка ѝ Михаела е художничка. Макар и израснала далеч от България, Нина говори свободно български език и в интервюта винаги е заявявал гордо, че е българка. В интервю за подкаста The Only Child през 2019 г. тя признава, че всяка година се прибира по веднъж в родината си.

Нина учи в училище J. B. Tyrrell, където играе балет и художествена гимнастика и участва в джаз класове. По-късно учи в Академичното училище за изкуства Уексфорд, което се намира в Скарбъроу, Онтарио и в университета Райерсън в Торонто със специалност социология.

През 2008 г. прекратява ученето, за да се съсредоточи върху актьорската си кариера. Добрев взима уроци по актьорско майсторство в студио Армстронг в Торонто.

Кариерата си Добрев започва като модел и с участия в реклами, а впоследствие започва да се явява и на прослушвания за различни роли в киното и телевизията

Тя е трикратна носителка на награда „Изборът на публиката“. Най-известна е с ролите си на Мия Джоунс в „Деграси: Следващо поколение“ и Елена Гилбърт/Катрин Пиърс в хитовия американски сериал „Дневниците на вампира“.

 

Strolling through the city with my cousin... #sofia #family

A photo posted by Nina Dobrev (@ninadobrev) on

По време на снимките на „Дневниците на вампира“ през 2010 г. започва връзка с екранния си партньор в сериала Иън Сомърхолдър, с когото са заедно в продължение на 3 години, но в крайна сметка слагат край на голямата си любов, оставяйки своите фенове с разбити сърца.

Най-стилните моменти на Нина Добрев

Настоящият партньор на Нина е олимпийският шампион по сноуборд Шон Уайт. Двамата направиха връзката си публична през февруари 2020 г., а през май 2022 г. отбелязаха и дебюта си като двойка на червения килим.

Нина Добрев и половинката ѝ заблестяха на премиерата на „Топ Гън: Маверик“

След като напусна сериала „Дневниците на вампира“ , Нина Добрев се снима в няколко филма, сред които комедията „Нека сме ченгета“, трилъра „Линия на смъртта“ и екшъна „Трите хикса: Отново в играта. Тя продължи с роли в драми като „Щастлив ден“, „Когато се появи ти“ и “Run This Town”. Последно я гледахме в романтичната комедия на Netflix “Love Hard” от 2021 г.

Нина е известна с любовта си към животните и с благородните каузи, които подкрепя в тяхна защита. Тя насърчава осиновяването на домашни любимци и дава пример с кучето си, което също е спасила от приют.

През 2021 г. Нина Добрев се впусна в ново професионално начинание, основавайки компанията за производство на вино Fresh Vine Wine заедно със своята приятелка, актрисата Джулиан Хъф.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Dobrev (@nina)

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти