Братът на принцеса Даяна: излъгаха мен и децата ѝ на погребението

Братът на принцеса Даяна: излъгаха мен и децата ѝ на погребението
Снимка: Mirror Online

Братът на принцеса Даяна граф Спенсър заяви, че е бил излъган за погребението на сестра си, а шествието тогава е било „най-ужасяващият половин час“ в живота му. Графът казва, че е бил излъган от кралското семейство, че синовете на Даяна – принц Уилям и принц Хари сами са поискали да вървят след ковчега на майка си.

Според граф Спенсър това, което принцовете е трябвало да направят, е нещо много „странно и жестоко“.

>>> За още полезни статии изтеглете нашето мобилно приложение ТУК >>>

„Бях излъган, че те сами са пожелали да го направят, което разбира се не е така“, споделя той. Той говори по повод 20-тата годишнина от смъртта на принцеса Даяна на 31 август.

„Най-лошата част от този ден беше да вървя след ковчега на сестра ми с две момчета, които очевидно дълбоко скърбяха за майка си. Това беше едно странно обстоятелство, при което ни казаха, че просто трябва да гледаме право напред.

Но усещането, когато приливната вълна от скръб, която идва при теб, когато влезеш в този тунел от дълбока емоция, наистина беше истински брутално и все още сънувам кошмари за това“, разказва графът.

Той разкрива, че е бил „страстен защитник“ на това принцовете Уилям и Хари да не вървят зад тялото на майка си, но му било казано, че всичко е решено. „Свързах се с някакъв придворен в Бъкингамския дворец и той го спомена, а аз казах, че няма начин, разбира се, че те няма да го направят, но той каза, че решението вече било взето.

Снимка: Mirror Online

Казах, че Даяна не би искала децата да правят подобно нещо, на което ми отговориха с неудобно кашляне и други разговори. След това ми казаха, че Уилям и Хари сами са поискали да го направят, което разбира се не беше вярно, но тогава не го осъзнах“, казва граф Спенсър.

 
Earl Spencer on Princess Diana's funeral

"I thought it was a very bizarre and cruel thing for them to be asked to do." Princess Diana's brother Earl Spencer says he was "lied to" about princes William and Harry's wish to follow her coffin. (Via The Today Programme)

Публикувахте от BBC News в 26 юли 2017 г.

Принц Хари, който беше едва 12-годишен, когато майка му почина, преди време говори за този момент от живота си и за ходенето след ковчега ѝ и заяви, че от никое дете не бива да бъде искано да прави подобно нещо.

Описвайки процесията граф Спенсър казва, че е чувал плачът на хората, молитвите им и виковете им с послания, излъчващи любов към Даяна и принцовете, споделяйки, че това е бил „много труден момент“.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти