Журналистът Благой Цицелков: "Животът ми се е преобръщал няколко пъти"

благой цицелков
Снимка: NOVA

Той прави първите си стъпки в журналистиката още като дете с роля на водещ в детско предаване. Следват поредица от престижни награди и отличия в сферата на журналистиката, голям натрупан опит и жажда за истории, които си заслужава да бъдат разказани. Името му е Благой Цицелков и е част от екипа на NOVA от 2020-та година.

В специално интервю за cultinterview.com, журналистът споделя как е започнал професионалният му път, говори открито за житейските обрати по пътя си и за нещата, които го разочароват и вдъхновяват.

"Животът не е предопределен. Бог ни е дал свободна воля да правим избори, случват ни се събития, които не са случайни… Много неща преобръщат живота. На мен ми се е случвало няколко пъти. Имали сме трудни моменти в семейството. Първият път, когато майка ми се разболя от рак, бях по-буйно дете. Правех магарии, имах мнение, казвах го на учителите. И сега съм така. Ако отидеш да попиташ в телевизията, ще ти кажат, че винаги имам мнение. Обичаме се, но нали знаеш, че хората уж всички много обичат истината, ама никой не обича да я чува. Често пускам едни реплики, които всъщност са истина, но може би е добре да се казват малко по-фино", споделя открито Благой за себе си и своя характер.

За съжаление майка му се разболява повторно от коварната болест и Благой я губи все още незавършил средното си образование:

"Когато се разболя повторно и след това почина, се преобърна отново животът ми, защото бях 10-11 клас. Не знаех какво следва, защото ние живеехме двамата. Вече работех, защото беше добре да работя за семейството, но не знаех какво предстои. Преди да почине, ми каза, че трябва да отида в БНТ и да работя в предаването “13+”. Попита ме дали имам нужда от нея. Отговорих ѝ, че всъщност тя ме възпита, работя сам и в този смисъл нямам нужда. Тя се беше справила прекрасно."

благой цицелков
Снимка: NOVA

Благой изпълнява заръката на майка си и започва работа в предаването няколко месеца по-късно:

"Решиха да ме пробват при тях за репортер. Дори им казах, че имам опит, че имам и идея за репортаж за момче, което само прави рицарски брони. Искаха да ми прикрепят репортер, а аз реших, че той ще ми вземе славата.  Сетих се за моя приятелка, Констанца, която работи там. Та отидох с нея. Спомням си всеки момент от първите ми снимки."

Журналистът споделя, че най-много се разочарова от хората, когато са пошли, алчни и правят нечестни неща. Най-много го радват и вдъхновяват срещите с приятели, както и срещите с най-различни хора покрай работата му.

Покрай работата имам срещи с уникални хора, които вдъхновяват, които те карат да се замислиш колко неща имаш да учиш, да извървиш. 

Разкрива, че винаги се е възхищавал на колегите си Ники Дойнов, Ани Салич и Даниела Тренчева:

"Винаги съм харесвал Ники Дойнов, а от bTV – Ани Салич, но когато ги събраха двамата заедно в NOVA, бях много щастлив. Те, заедно с Даниела Тренчева, в момента са едни от най-добрите водещи в България. Няма никакво звездеене в тези хора. Молил съм ги за услуги, свързани с репортажи. Много силно рамо са ми удряли."

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти